På trynet ut av Europa

VIGO (Dagbladet): Viking hadde mulighet, men ikke flaks. Det nytter ikke mot et av Spanias beste fotballag.

Norges eneste gjenværende lag i Europacupen røk trolig ut av UEFA-cupen i går kveld. Mot Chelsea i London i første runde fikk Stavanger-laget med seg et verdifullt bortemål, og en strålende hjemmekamp sikret avansement. I den spanske havnebyen gikk det galt.

- Nå må vi bare slippe ned skuldrene og kose oss i Stavanger, men dette fortjente vi ikke. Dessverre var ikke marginene med oss i dag. Hadde vi hatt marginene med oss på samme måte som mot Chelsea kunne dette gått vår vei, sier spissen Erik Nevland til Dagbladet.

- Jeg er helt enig. Dette fortjente vi ikke, sier kaptein Brede Hangeland.

Ikke gitt opp

Viking startet med en kjempesjanse etter bare to minutters spill i går. Hadde Trygve Nygaard truffet med headingen kunne det sett annerledes. Men Viking viste tidlig at de ville være med i kampen. Dessverre for siddisene sto overmotet for fall. Da Viking var i ferd å koble grepet om kampen, scoret José Ignacio og Edu etter to raske Celta Vigo-angrep.

- De to første scoringene var jo rene flaksemål. Jeg synes vi ikke fortjente å tape med tre mål, sa en skuffet Erik Nevland, som også mente at Viking fikk veldig lite igjen av innsatsen.

I andre omgang skrudde Benni McCarthy et nydelig skudd inn fra sekstenmeteren etter en feil av Erik Fuglestad. Dermed ser det svært mørkt ut med tanke på returkampen i Stavanger 14. november.

- Nå har vi gjort det veldig vanskelig for oss selv. Celta var nok et lite hakk bedre enn Chelsea, innrømmet Nevland.

Viking-keeper Frode Olsen, med en fortid i spansk fotball er ikke like pessimistisk.

- Tre mål på nitti minutter i Stavanger er mulig - vi skal ikke gi opp, sier veteranen.

- Det er vanskelig, men ikke umulig.

Spissjakten fortsetter

Kampen i går viste at Erik Nevland sårt savner en makker i angrepet. Han kan få en kollega i løpet av vinteren. Dagbladet fikk i går bekreftet via diverse proffagenter at Viking har lagt ut agn etter en stor og sterk spiss som kan spille ved siden av Nevland i neste års Viking-lag.

- Vi gikk tidligere ut og sa at vi ønsket å hente hjem Egil Østenstad, men han er uaktuell så lenge han spiller fast i Blackburn. Vi oppgir ikke noe navn nå, sier påtroppende trener Kjell Inge Olsen.

Viking må også hente en ny sentral midtbanespiller dersom Bjarte Lunde Aarsheim ikke skulle bli helt friskmeldt.

Får bonus

Viking-spillerne har en avtale som innebærer at de får utbetalt bonus hvis de slår ut Celta Vigo.

- Spillerne får en viss prosentandel av sluttregnskapet. Hvor mye de får avhenger av om vi får solgt TV-rettighetene på hjemmekampen til utlandet, sier administrerende direktør Bjarne Berntsen.

Etter gårsdagens kamp er det ikke mye som tyder på at denne bonusen blir ført på årets regnskap.

BLE FOR SMÅ: Vikings Erik Nevland snubler i duell med en Celta Vigo-spiller. - Hadde vi hatt marginene med oss på samme måte som mot Chelsea kunne dette gått vår vei, sier Nevland etter 3-0-tapet.