- På trynet

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga- Manglerud/Star 6- 1. - Dette er katastrofe. Nå må forbundsstyret skjønne at ti lag i Eliteserien er for mye. Vålerenga vil jobbe aktivt for å skjære ned til åtte klubber. Det gir færre og jevnere kamper, og publikum kommer tilbake.

Det sier leder Erik Lorentzen i Vålerenga Ishockey A/S.Og han får støtte av lagets trener Roy Johansen:

- Tida er moden for åtte klubber. I dag spilles det for mange kamper - ofte med forutsigbare resultater. Skillet mellom topp og bånn er altfor stort. Det er bedre å trene enn å møte de aller dårligste, mener Johansen.

I går fikk tabellsjuer M/S være med på Vålerengas treningsøkt. Skuddstatistikken 53- 10 sier det meste. Samtidig vant Stjernen 12- 0 over jumbolaget Stavanger-Viking.

Ikke livets rett

- Lag som har to poeng etter halvspilt serie, har ikke livets rett på vårt nivå. Ideelt hadde det vært bra med 14 lag i dobbel serie. Men i dagens hockey-Norge er det ikke plass for flere enn åtte. Fortsetter vi med ti lag også neste sesong, er det katastrofe, sier Erik Lorentzen.

Han understreker at argumentene ikke er sett med Vålerenga-øyne, men til beste for norsk ishockey.

Blitt dårligere

- Alle trodde bånnlagene skulle bli bedre. I stedet blir toppen dårligere - bortsett fra Vålerenga. Og vår framgang skyldes investeringer. Vi ville gjerne satse på norske spillere. Men så lenge de ikke finnes, må vi se mot utlandet.

- Det har iallfall ingen hensikt å ribbe de andre toppklubbene for talenter. Da blir det ingen konkurranse i det hele tatt, sier Erik Lorentzen.