På tur med sykkelen i sommer?

Vi tok med sykkelen på flyet.

(Dagbladet.no): Vi troppet opp på flyplassen med en sykkel som var lite forbredt til en flytur.

I forkant hadde vi fått beskjed om at styre skulle vris, og pedaler skulle tas av, så i bagasjen hadde vi med oss sykkelverktøy.

Men i dette tilfelle var det ikke nødvendig å gjøre noe med sykkelen.

- Dersom du sier i fra at du skal ha med deg sykkel når du bestiller billetten vil du få opplyst hva du skal gjøre med den. Det beste er om du forbereder sykkelen før du reiser, slik at alt er klart når du kommer til flyplassen. Da vil du spare tid i innsjekkingen, sier account manager i SAS Braathens, Irene Wright.

På flyplassen sjekket vi inn på vanlig måte. Sykkelen fikk en ekstra bagasjelapp for levering i spesialbagasje skranken. Der ble det utlevert plast som var beregnet til å trekke over bakhjulet, kjedet og pedalene.

Så var det bare å vente å lene seg tilbake. Tilbake på bakken der sykkelen hører hjemme stod den fint plassert ved utleveringen for spesialbagasje.

Ansvarlig for andres bagasje

Det anbefales at du pakker sykkelen godt inn før du reiser. Dersom sykkelen ødelegger annen bagasje fordi du ikke har pakket den forsvarlig er det du som står ansvarlig.

PAKK DEN INN: Dersom du skal ha med sykkelen på fly bør du pakke den godt inn før du kommer på flyplassen. Du kan skade andres bagasje og det kan bli riper på sykkelen din. Foto: CHARLOTTE SVENSEN
PAKK DEN INN: Dersom du skal ha med sykkelen på fly bør du pakke den godt inn før du kommer på flyplassen. Du kan skade andres bagasje og det kan bli riper på sykkelen din. Foto: CHARLOTTE SVENSEN Vis mer

- Det kan være lurt å spørre butikken om å få med esken til sykkelen. Det finnes også hardplast kasser til sykkel og bagger på markedet som kan være smart å investere i dersom du ofte har med sykkelen på reiser, sier Wright.

Dersom du har med sykkelverktøyet på flyplassen, husk å sende det med bagasjen. Ellers blir du nødt for å levere de spisse skrutrekkerne fra deg i innsjekkingen.

Spar penger ta toget

Sykkelen veide under 20 kilo som er den bagasjelasten som er tillatt uten å betale overvekt, så det var ingen kostnader ved å ha med sykkelen.

Flybussen tok imidlertid 75 kroner, barnebillett, for å ha med sykkelen som fikk plass i et rom bakerst i bussen. På flytoget er det et eget sykkelrom, og det koster ikke noe ekstra.

Tips:

Beregn ekstra god tid

Pakk sykkelen godt inn

Ikke ha med deg mer en 20 kilo bagasje inkludert sykkelen

Husk å ikke ta med verktøyet i håndbagasjen

NY BY: Sykkelen blir hentet og sendt inn med flyet. Det neste vi ser av sykkelen er i en ny by.
FÅ HJELP AV BESETNINGEN: I skranken for spesial bagasje fikk vi hjelp til å sende sykkelen med flyet.