På United-jakt

Leeds- Coventry 3- 0. Leeds fosser videre. 11 runder før slutt har Eirik Bakke og co. fire poeng opp til Manchester United. - Vi skal gi dem kamp til siste slutt, sier Bakke til Dagbladet.

Både Bakke og Alf-Inge Håland bidro til 3- 0-seieren mot Coventry. Bakke spilte hele kampen på midtbanen. Alfie spilte midtstopper i andre omgang for en skadd Jonathan Woodgate. # For Leeds var det betryggende å score mål igjen. Etter to mål på de siste fem kampene trengte Leeds-spillerne sårt nettkjenning.

- Det var veldig godt. Jeg følte at vi hadde god kontroll i dag, sier Bakke.

Bakke var en av banens beste spillere, og fikk en åtter på Dagbladets spillerbørs.

Feiret med middag

I går kveld feiret Bakke og Håland seieren med en bedre middag. Men går alt etter planen blir det få hvilestunder for de to nordmennene denne våren.

Hvittrøyene er fortsatt med i kampen om ligagull. Torsdag spiller laget UEFA-cupretur mot Roma. Med 0- 0 fra bortemøtet har Leeds et utmerket utgangspunkt.

- Det blir tøft, men vi er gode nok til å ta dem, sier Bakke.

Men Bakke legger ikke skjul på at Premier League betyr mest. Ligagull i debutsesongen ville vært en drøm for sogndalingen.

- Vi er et ungt lag på vei fram, så det er ikke noen katastrofe om vi ikke klarer det, men vi skal gjøre et forsøk, sier Bakke.

EM-aktuell

Også Håland ser ut til å være inne i Leeds-varmen igjen. Etter en periode med klubbskiftespekulasjoner, har han nå tillitt av manager David O'Leary. Mot Roma sist spilte han fra start. I går kom han inn i pausen.

- Nå satser jeg på å etablere meg på førstelaget, sier Håland til NTB.

Fotballåret utvides ytterligere for Bakke og Håland hvis de blir tatt ut i EM-troppen.

- Jeg tenker ikke på EM, sier Alfie. For et landslagsforsvar som sliter med skader kan det likevel ende med at Nils Johan Semb åpner EM-døra for en spillende jærbu.

halvor.byfuglien@dagbladet.no