FÆRØYENE: Landslagssjef Lars Lagerbäck og landslaget trener på Torsvallur dagen før EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene i Torshavn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÆRØYENE: Landslagssjef Lars Lagerbäck og landslaget trener på Torsvallur dagen før EM-kvalifiseringskamp mot Færøyene i Torshavn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Norge mot Færøyene i EM-kvalik:

På utløpende kontrakt: - Jeg kan nok ganske sikkert si at jeg ikke fortsetter

Sten Grytebust og Joshua King sto over søndagens trening. Lars Lagerbäck varsler at han trolig ikke fornyer kontrakten som landslagssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lars Lagerbäck og Markus Henriksen møtte pressen etter at landslaget gjennomførte søndagens økt på Færøyene. Pressemøtet startet med å gratulere kvinnelandslaget for seieren mot Nigeria lørdag kveld.

- Ja, først og fremst må vi gratulere dem, de gjør de bedre enn oss. Viktig å få en bra start og de fikk de jo. Vi håper at det fortsetter slik, sier Lagerbäck om kvinnelandslaget.

- Det var solid av kvinnelandslaget, jeg syns de gjorde en veldig bra kamp. All honnør til dem, sier Henriksen.

Henriksen er skuffet over 2-2-resultatet mot Romania.

- Vi må ta lærdom. To kamper på rad hvor vi har gitt bort ledelsen. Må opp på hesten igjen og vinne mot Færøyene, sier Henriksen.

Kontraktforlengelse

Lagerbäcks kontrakt med NFF varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. I Sverige var han sjef i hele ni år, fra 2000 til 2009.

Det skal mye til for at kontrakten blir forlenget. Sjefen påpeker at han begynner å dra på åra. Nå er Lagerbäck 70 år.

- Selv om jeg trives, blir jeg overrasket om jeg fortsetter etter neste sommer. Jeg sier alltid at jeg ikke skal stenge noen dører, men jeg kan nok ganske sikkert si at jeg ikke fortsetter, sier Lagerbäck,

Ute

Både Joshua King og Sten Grytebust var fraværende på søndagens økt. King måtte også stå over de første landslagstreningene i forrige uke etter å ha slitt med en lårskade, men nå handler det om restitusjon. Sten Grytebust sto over økta fordi han har en kjenning i et kne.

- Vi må finne ut hvordan de kjennes i kveld, så må vi ta en avgjørelse da, sier Lagerbäck.

Dersom Grytebust er utilgjengelig for spill mandag, kan det åpne for at André Hansen vokter det norske målet i Torshavn. RBK-målvakten har hatt pause fra landslaget en lang periode, men takket ja til å vikariere i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Romania og Færøyene.

- Er det en klar skade, så er det uvanlig at jeg gambler med spillere. Vi må høre hva det medisinske teamet sier i kveld. Vi vil avvente å se. Grytebust har en kjenning, mens Joshua bare er sliten, sier Lagerbäck.

Sondre Rossbach er den tredje keeperen i den norske troppen på Færøyene.

ROTET DET BORT: Norge lå an til å ta tre poeng på Ullevaal Stadion, men det endte 2-2 mot Romania. Joshua King mener at Norge var for snille med motstanderen. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

- Skjerpe oss

Norge måtte nøye seg med 2–2 mot Romania på Ullevaal. Utfallet ble en skuffelse etter at Norge ledet 2–0 underveis.

- Vi har sluppet inn for mye. Det er det vi må skjerpe oss på. Om vi tar bort Spania-kampen så syns jeg vi har spilt gode kamper, sett bort fra de siste minuttene mot Sverige og Romania, sier Lagerbäck.

De siste kampene har vist en svakhet i det defensive arbeidet, og det norske laget har sluppet inn flere mål på dødballer.

- Vi jobber med det hele tiden, sier Lagerbäck om kritikken, og fortsetter:

- Vi slipper motstanderne til for mye og for ofte. Det som er positivt er at vi både har kontrollert og dominert kampene. Ser vi på Romania-kampen er vi nærmere 4–0 enn 2–2. Grunnspillet er der, men vi slipper fortsatt til for mye og er litt for svake i boksen, sier Lagerbäck.

Byttene har også blitt kritisert.

- Vi har en pågående dialog når vi sitter på benken, og vi syns definitivt at vi kan gjøre bytter for å bryte rytmen, og derfor var det vi byttet Tarik ut, sier Lagerbäck.

- Vi kan alltid bytte spillere før Færøyene-kampen, men jeg syns det er det kollektive som er feil, ikke de individuelle feilene. Vi må bare fortsette å bygge på det vi har gjort den siste tida mot Sverige og Romania.

KRITIKK: Etter kampen mot Romania fredag, forklarte Martin Ødegaard kritikken mot Ada Hegerberg. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Forholdene

Færøyene byr på kunstgress, seks varmegrader og sterk vind under kampen. Det bekymrer ikke landslaget seg om.

- Været er som Norge og kunstgress går bra. Det skal bli en fryd å spille på kunstgress. Ser du på hver og en av oss så ser du at vi er kunstgress-generasjonen, sier Henriksen.

- Det handler om mentalitet. Det bør ikke være noe problem, sier Lagerbäck.

Lagerbäck blir overrasket om Færøyene-kampen får samme skjebne som Sverige- og Romania-kampen.

- Vi tror vi kan gjøre det bra, og jeg tror vi har lært av dette og fortsetter å ta steg. Mulighetene fins definitivt for å lykkes, sier Lagerbäck.

- Hvem forventer du står fram i tiden framover?

- Drømmescenarioet er å ha elleve ledere på banen. Og det er det vi har savnet litt. Det er ingen andre enn Markus (Henriksen) som er lagledere i klubblaget, og da kan det være vanskeligere å ta det ansvaret, sier landslagssjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer