- På vårt beste er ingen bedre

Stabæk slo VIF med 10 mann.

(Dagbladet.no): Stabæk var fjorårets positive overraskelse i Tippeligaen. Bæringene viste tidvis feiende flott angrepsfotball og tok sølv, seks poeng bak Brann.

Dagens generalprøve mot Vålerenga tydet på at Stabæk blir å regne med i år også.

I Veigar Pall Gunnarssons fravær spilte Jan Tømmernes sammen med Daniel Nannskog på topp, og den nye spisskonstellasjonen fikset kampens eneste mål etter bare fem minutter. Nannskog sto for forarbeidet, Tømmernes for avslutningen.

- Sterkt mot VIF

Like før pause fikk Morten Morisbak Skjønsberg sitt andre gule kort av Brage Sandmoen. Også VIF-keeper Troy Perkins kunne sett det røde kortet, da han klønete meide ned målscorer Tømmernes i 1. omgang, men Sandmoen dømte bare innkast.

Med én mann mindre i hele 2. omgang var Stabæk likevel fullt på høyde med VIF.

- Vi var gode i store deler av 1. omgang, og ålreit med 10 mann det jeg så av 2. omgang. Det er sterkt mot VIF, sier Morisbak Skjønsberg til Dagbladet.no.

Endelig god bredde

I RUTE: Stabæk leverte en god generalprøve mot Vålerenga i dag. Men for Morten Morisbak Skjønsberg (t.h.) varte kampen bare en snau omgang, da han fikk sitt andre gule kort. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
I RUTE: Stabæk leverte en god generalprøve mot Vålerenga i dag. Men for Morten Morisbak Skjønsberg (t.h.) varte kampen bare en snau omgang, da han fikk sitt andre gule kort. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

VIF manglet sentrale spillere som Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Jarl-Andre Storbæk og Bengt Sæternes, mens Stabæk måtte unnvære folk som Veigar Pall Gunnarsson, Somen A. Tchoyi, Jon Inge Høiland og Henning Hauger.

Til gjengjeld debuterte Anthony Annan og Johan Andersson på bæringenes midtbane - med hell.

- Annan var kjapp og kvikk i føttene. Han jobber bra defensivt, og takler og står på. Den nye svensken klarte seg også veldig fint. Han var på sin første trening i går, men så likevel veldig bra ut, sier Morisbak Skjønsberg.

- Begynner dere å få en bredde som kan gjøre dere til en reell gullkandidat?

- Bredden har bedret seg nå. På vårt beste tror jeg ikke det er noen bedre. Om det ikke var en positiv dag for meg personlig, var det en positiv dag for laget. Jeg mister i hvert fall ikke serieåpninga mot Molde, da måtte jeg fått direkte rødt, sier han.

Daniel Nannskog er også optimist før alvoret starter om en snau uke.

- Det er sterkt av oss å vinne når vi spiller så lenge med én mann mindre. Det kjennes som vi får den bredden jeg har skreket på lenge, sier Nannskog til TV 2.

- På vårt beste er ingen bedre