På vei mot benken

VALENCIA (Dagbladet): Valencia-Numancia 3-0. John Carew gikk ut - målløs. Inn kom Diego Alonso og scoret. Og onsdag er det Manchester United i Champions League. - Jeg kan bli vraket, sier Store-John til Dagbladet.

Men - og dette er veldig viktig for en av sesongens desiderte nykommere i La Liga: - Jeg er ikke redd for det. Jeg har veldig lyst til å spille - klart jeg har det - men jeg går ikke rundt og tenker på at jeg kan bli satt på benken. For sjøl om jeg bare kom til én målsjanse i denne kampen så var det framgang.

- Både for meg og laget, sier Carew. Keeper Canizares, midtbanesjefen Mendieta og gutten med sølvsko og ni scoringer - John Carew - er Valencias mest brukte spillere denne sesongen. Det er et faktum som gjør Store-John trygg. Og derfor ser han ikke ut til å bære preg av at det har gått fem og en halv kamp siden han sist dyttet ballen i mål. I hvert fall ikke utenpå.

Misser avslutningene

- Siden jeg scoret det siste målet mot Racing Santander, har det gått tungt for både laget og meg. Spillet har ikke fungert og vi har ikke skapt nok målsjanser. Og som spiss bærer man preg av det. Det er ikke bare å score mål, sier Carew. Den ene sjansen Store-John fikk i går kom etter en elegant bortvending av markerende spiller. Det som skjedde deretter ble utført med motsatt fortegn. For skuddet han skulle slå bort i det lengste hjørnet ble aldri mer enn en halvtreff. Det gikk som det meste han har skutt i retning mål etter nyttår - den veien høna sparker.

- Det blir litt sånn når det er lenge mellom sjansene, sier John Carew.

- Du gir ikke opp, det er ikke det jeg mener, men du blir liksom preget av det. Men det er ikke så mye som skal til så jeg er ikke bekymret. - Og heldigvis sier treneren fortsatt at han er fornøyd med den jobben jeg gjør.

Bakrommet er stengt

Valencia-trener Hector Cuper kunne vært Carew-ekstatisk om laget hans hadde hatt en liten norsk dimensjon de gangene motstanderen er i ubalanse. Men dessverre for Store-John ser oppfatningen av bakrommet ut til å være en plass der man røyker, tar seg en dram og spiller poker. For sjøl med førti meter åpen plen bak motstanderens forsvarsfirer ser det ut til at ballfører må trues med kniv før han slår ballen på topp. Carew sier om problemet: - Jeg er enig i det - vi bruker ikke bakrommet nok. Men sånn er det her nede, ballen går veldig mye på tvers. Og det er synd fordi jeg vet at jeg vinner de løpsduellene som måtte komme. Jeg føler meg sterk nok, sier John Carew.

Stresser ikke

Manchester United i Champions League er en kamp Store-John har tenkt på lenge. Og - det er en kamp han ønsker å spille. Men viktigere enn de som står øverst på arket ved kampstart er resultatet.

- Men skal vi klare det, kan vi i hvert fall ikke spille så mye på tvers. Vi er nødt til å være mer gjennombruddshissige.

- Hvilket øker sjansen for at du starter?

- Det vet jeg ikke og ikke skal jeg bry hodet mitt med det heller fram mot onsdag. Men uansett lagoppstilling - en ting er helt sikkert.

- Spiller jeg ikke fra start så kommer jeg i hvert fall innpå, sier Carew til Dagbladet.

PÅ BENKEN? John Carew dunker Angloma på ryggen i det nordmannen takker for seg.
MIDTSTOPPERMAGNET: John Carew hadde ingen stor dag for Valencia i går kveld. Etter 67 minutter ble han byttet ut med Alonso som like etter scoret Valencias tredje mål.