På vei mot profflivet

NAGANO (Dagbladet): Her forlater Ådne Søndrål M-Wave i Nagano som verdensmester på 1000-meter. Kanskje var dette siste gang han vant som norsk landslagsløper. Om få dager kommer en ferdigskrevet kontrakt fra et nederlandsk profflag klar til å underskrives.

- I helga har jeg snakket med noen fra Nederland. De sender et utkast til kontrakt som jeg skal gå igjennom, så får vi se hva det blir til. Nå vet jeg iallfall mer om hva de vil tilby, sier Ådne Søndrål til Dagbladet. Men Ådne stiller krav, og ved siden av økonomi er trener Tom Erik Oxholm en del av pakka. Hallingdølen har aldri lagt skjul på hva Oxholm betyr i treningsarbeidet.

Sammen med Postma

Ådne vil ikke fortelle hvem han har snakket med eller hvor mange profflag det dreier seg om. Bare at han har snakket med «noen».

Men etter det Dagbladet erfarer, er Sanex og Gianni Rommes Spaar Select aktuelle. Begge lagene er interessert i underskriften til både Ådne og Ids Postma.

- Jeg vet at enkelte lag jobber intenst mot egne sponsorer for å få bedre rammebetingelser. Jeg har sagt at jeg er interessert, og de har lagt meg inn i sine budsjetter.

- Likevel er det langt fram til dagen da kontrakten kan skrives under. Nå har nederlenderne fått vite hvordan jeg vil ha det, og de er innforstått med at jeg ønsker god betenkningstid før jeg setter navnet mitt på et papir.

Gjerne Ritsma

- Hvilket profflag synes mest aktuelt akkurat nå?

- Det gjenstår å se, men jeg legger ikke skjul på at det hadde vært nyttig å trene sammen med Rintje Ritsma og Ids Postma. Det ser ut til at det er lurt å ha de beste løperne samlet i ett lag. Og med så gode lagkamerater, blir det kvalitet på hver eneste treningsøkt.

- Men jeg understreker at det er en god del som må på plass før vi blir enige, sier Ådne Søndrål.

MOT NYE MÅL: - Åsdne Søndrål forlater Nagano og Japan som verdensmester. Neste sesong går han kanskje for et nederlandsk profflag.