Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På vei mot tidenes beste kvalik

Her er England-statistikken.

MOT NYE HØYDER: Frank Lampard dediserer straffescoringen mot Slovenia til sin avdøde mor. Engelskmennene kan i kveld sikre seg billetten til VM i Sør-Afrika. Foto: AFP
MOT NYE HØYDER: Frank Lampard dediserer straffescoringen mot Slovenia til sin avdøde mor. Engelskmennene kan i kveld sikre seg billetten til VM i Sør-Afrika. Foto: AFP Vis mer

|||• Direkte klokka 21: England - Kroatia

(Dagbladet.no) Det engelske fotballandslaget må være et av verdens mest utskjelte. Bare én gang har balløyas fotballstolthet gått helt til topps i et mesterskap, i VM på hjemmebane i 1966.

Ellers har det vært mye snørr og tårer.

Men hver gang de er med, vokser drømmen og optimismen blant fansen. Slik vil det også være neste sommer, ikke minst hvis England fortsetter i samme spor som de har gjort til nå.

Under Fabio Capellos styring er engelskmennene nemlig i ferd med å gjennomføre den beste kvalifiseringen de noen sinne har levert.

22 plussmål
Sammen med Spania og Nederland er England det eneste laget i Europa som bare har seire i kvaliken. «Three Lions» har sju strake og en målforskjell på 26-4. Ingen andre er i nærheten av å ha 22 plussmål.

Capellos menn har heller ikke havnet i den enkleste gruppa, de har møtt tøffe lag som Kroatia (borte) og Ukraina (hjemme).

Med seier mot Kroatia på Wembley i kveld er VM-billetten sikret. Trolig vil også uavgjort være nok.

SEIERSREKKE: Fabio Capello har ledet England til sju strake seire i VM-kvalifiseringen. Det er sjelden kost. Foto: AFP
SEIERSREKKE: Fabio Capello har ledet England til sju strake seire i VM-kvalifiseringen. Det er sjelden kost. Foto: AFP Vis mer

Tre poeng vil i tillegg gjøre at de bare er to seire unna tidenes beste kvalifisering av et engelsk landslag - de har igjen Ukraina borte og Hviterussland hjemme. Dagbladet har gått gjennom resultatene og aldri før har de gått gjennom en kvalik med bare seire.

Det vil si, de gjorde det i kvalifiseringen til VM i 1950 og 1954, men det blir feil å sammenlikne med disse kvalikene. Da møtte de nemlig bare lag fra «egne» øyer og de spilte bare tre kamper.

- Nye drømmer
Det mest imponerende resultatet i England-kvaliken så lang var 4-1-seieren i Kroatia for ett år siden. Det var en nøkkelkamp for engelskmennene og de kunne senke skuldrene litt.

Fabio Capello advarer kroatene og sier de er enda bedre nå.

- Vi spilte veldig bra i den kampen, men vi har blitt bedre for hver eneste kamp i kvalifiseringen, sier Capello ifølge Press Association.

England var langt nede etter tapet for Kroatia på Wembley for to år siden, for den kvelden forsvant drømmen om EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits. Nå skaper Capello nye drømmer.

- Da jeg tok over var drømmen min å ta laget til Sør-Afrika. Det er drømmen nå, og etter dette - da vil vi gå for nye drømmer, sier italieneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media