På vei mot tidenes beste kvalik

Her er England-statistikken.

MOT NYE HØYDER: Frank Lampard dediserer straffescoringen mot Slovenia til sin avdøde mor. Engelskmennene kan i kveld sikre seg billetten til VM i Sør-Afrika. Foto: AFP
MOT NYE HØYDER: Frank Lampard dediserer straffescoringen mot Slovenia til sin avdøde mor. Engelskmennene kan i kveld sikre seg billetten til VM i Sør-Afrika. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Direkte klokka 21: England - Kroatia

(Dagbladet.no) Det engelske fotballandslaget må være et av verdens mest utskjelte. Bare én gang har balløyas fotballstolthet gått helt til topps i et mesterskap, i VM på hjemmebane i 1966.

Ellers har det vært mye snørr og tårer.

Men hver gang de er med, vokser drømmen og optimismen blant fansen. Slik vil det også være neste sommer, ikke minst hvis England fortsetter i samme spor som de har gjort til nå.

Under Fabio Capellos styring er engelskmennene nemlig i ferd med å gjennomføre den beste kvalifiseringen de noen sinne har levert.

22 plussmålSammen med Spania og Nederland er England det eneste laget i Europa som bare har seire i kvaliken. «Three Lions» har sju strake og en målforskjell på 26-4. Ingen andre er i nærheten av å ha 22 plussmål.

Capellos menn har heller ikke havnet i den enkleste gruppa, de har møtt tøffe lag som Kroatia (borte) og Ukraina (hjemme).

Med seier mot Kroatia på Wembley i kveld er VM-billetten sikret. Trolig vil også uavgjort være nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.