På vei mot troppen

Sol og benkesliting i Monaco er byttet ut med regn og storspill i Tyskland. Hassan el Fakiri imponerer i Bundesligaen, og nå kommer Stig Inge Bjørnebye på besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Hassan nærmer seg troppen, bekrefter Åge Hareide overfor Dagbladet.

Landslagstreneren tar seg ikke nær av kritikken om at han og Bjørnebye har glemt Bundesliga-proffen.

-  At vi ikke har vært i Tyskland betyr ikke at vi har glemt Hassan. Vi har mange folk som jobber for oss og følger spillere. Nå skal Stig Inge ned til helga og se ham i kamp, forteller Hareide.

Vil spille midtbane

Fakiri kom til Borussia Mönchengladbach på fri overgang rett før seriestart, og har etablert seg som et klart førstevalg på laget.

-  Det er deilig, godt og gøy å spille fotball igjen. Jeg har ventet lenge på å få spilt skikkelig med kamper, sier Fakiri til Dagbladet.

Han er lykkelig over å være ferdig med benken i Monaco, men er aller mest glad for at han får spille på midtbanen.

-  At jeg får spille på midtbanen igjen er det beste av alt. Det er midtbanespiller jeg er, og det er det jeg vil bli brukt som, sier Fakiri.

Smart og god

Bjørnebye skal se Fakiri i kampen mot Borussia Dortmund på lørdag.

-  Det er et skikkelig derby. Det blir masse med fans og fullt liv, sier Fakiri, som er veldig glad for å få besøk fra Norge.

-  Veldig hyggelig at Bjørnebye kommer ned. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for landslaget. Ingen tvil om jeg gjerne er med mot Tsjekkia, hvis landslagsledelsen vil ha meg med.

Uten norske tv-kanaler har ikke Fakiri sett Norge spille i det siste. Han har uansett stor tro på VM-plass.

Bjørnebye gleder seg til å se Fakiri i aksjon på lørdag. Han mener landslagsledelsen bare har ventet på det rette tidspunktet.

-  Vi vet hva Hassan er god for. Han er en smart spiller og god med ballen. Men han er avhengig av å være i topp fysisk form, og for å bli det trenger han matching på høyt nivå. Nå spiller han kamper på veldig høyt nivå. Derfor er det naturlig for oss å dra ned og se på han, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Vått og kaldt

Gladbachs norske assistenttrener Jørn Andersen er fra seg av begeistring over Fakiris innsats i høst.

-  Hassan har bidratt veldig til vår suksess. Han passer perfekt inn i tysk fotball med sin løpsstyrke og ballsikkerhet, og har utvilsomt hevet laget, sa Jørn Andersen til NTB forrige uke.

Fakiri er ekstra glad for å ha en nordmann i klubben.

-  Det er dårlig med tyskkunnskaper. Jeg begynner å forstå hva folk sier, men det har vært fint å bli hjulpet til rette av Jørn. Jeg trives kjempegodt i klubben og byen. Det eneste negative er at det regner. Masse, sier Hassan.

 Troppen til playoff-kampene tas ut neste mandag.

GJØR SUKSESS: Hassan el Fakiri er igjen aktuell for landslaget. I kveld spiller han cupkamp mot Hertha Berlin.
FØLGER MED: Åge Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer