Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På vei mot uslåelig rekord med «virushjelp»

Som følge av koronakrisen styrer Liverpool mot en Premier League-rekord som neppe noen gang vil bli slått.

REKORD: Liverpool og Georginio Wijnaldum styrer mot Premier League-rekord. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB scanpix
REKORD: Liverpool og Georginio Wijnaldum styrer mot Premier League-rekord. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB scanpix Vis mer

Onsdag har Merseyside-klubben tronet på toppen av Premier League-tabellen i 221 dager denne sesongen. Det er ikke rekord, men det nærmer seg.

Rekorden tilhører ifølge statistikkleverandøren Opta Chelsea og stammer fra 2014-15-sesongen. Da lå London-klubben på toppen i hele 274 dager.

Alt tyder på at Liverpool kommer til å smadre den rekorden i det som ligger an til å bli en ualminnelig lang engelsk fotballsesong. Situasjonen rundt coronaviruset er naturligvis årsaken.

Kamper i juni

Kampene i Premier League er i øyeblikket satt på pause fram til 30. april. En ytterligere utsettelse synes noe tilnærmet uunngåelig.

Premier League-ledelsen har samtidig gjort det klart at den vil strekke seg langt for å gjennomføre serierundene som gjenstår. Alt tyder på at juni måned må tas i bruk for å klare det.

Dermed peker alt i retning av at mannskapet til Jürgen Klopp vil passere Chelsea-rekorden med solid margin.

Liverpool har igjen ni kamper å spille. Forspranget til tabelltoer Manchester City er på 25 poeng.

United hadde rekorden

Etter planen skulle siste serieomgang i Premier League vært spilt 17. mai. Den dagen vil Liverpool ha vært serieleder i 274 dager inneværende sesong, nøyaktig det samme antallet som Chelsea endte på for fem sesonger siden, skriver Liverpool Echo.

Merseyside-klubben har toppet tabellen siden 2-1-seieren over Southampton i serierunde nummer to i august i fjor.

Med til historien hører det at Manchester United hadde den nevnte rekorden før Chelsea. I 1993/1994 var Old Trafford-klubben serieleder i 262 av de i alt 268 dagene i sesongen, ifølge Opta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!