På vei til AC Milan

Ragnvald Soma (20) reiser mandag på en ukes treningsopphold i den italienske toppklubben AC Milan. Det er tidligere Milan-proff Per Bredesen og agent Einar Baardsen som har forhandlet fram avtalen.

- AC Milan har vært med Per og meg rundt og sett på flere norske spillere. I denne uka ringte de plutselig og lurte på hvordan Ragnvalds situasjon var, sier Einar Baardsen til Dagbladet.

Avventet

Da Milan ringte var Soma på prøvespill i den engelske klubben West Ham, men det endte som kjent uten kontrakt.

- Vi avventet situasjonen, men tok kontakt med Bryne etter at oppholdet i West Ham ikke førte til noen kontrakt, sier Baardsen.

Milan har ytret ønske overfor agenten om å styrke forsvaret.

- AC Milan har sett Ragnvald en del ganger tidligere og er villige til å gi ham en mulighet, sier Baardsen.

Lysten på Italia

For Soma kommer tilbudet om et treningsopphold med AC Milan veldig beleilig. Den dyktige U21-landslagsspilleren har lenge ytret ønske om å spille i Italia, og nå får han sjansen til å vise seg fram i en av verdens beste klubber.

- Jeg tror Ragnvald er den typen som kan lykkes i italiensk fotball, men det er opp til ham selv å vise seg fram på en skikkelig måte under oppholdet i Italia, sier Baardsen og fortsetter:

- Det er foreløpig ikke diskutert noen konkret kontrakt.

- Utrolig bra

Bryne fotballklubb skulle egentlig sluppet nyheten om at Ragnvald Soma skulle til AC Milan klokka 10.00 i dag, men valgte å gå ut med det allerede i går kveld.

- Dette er utrolig bra for Ragnvald. Han har lenge hatt lyst til å spille i Italia og nå får han sjansen, sier Brynes daglige leder Kjell Madland.

Han forteller at italienerne har tatt direkte kontakt med Bryne, men noen konkrete forhandlinger har det ennå ikke vært. Det har tidligere vært antydet en pris på mellom 20 og 30 millioner kroner på Brynes stortalent, som har et år igjen av kontrakten med Jærklubben.

STORTALENT: Italienske AC Milan er svært interessert i Brynes stortalent Ragnvald Soma.