Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

På vei til Lyn - Dortmund sa nei

Jan Derek Sørensen (31) har likevel en framtid hos Borussia Dortmund.

BERLIN (Dagbladet): I forrige uke var han innstilt på å forlate Tyskland. Kontrakten med Lyn så godt som i lomma. Så kom beskjeden fra Dortmund-ledelsen:

- Du blir her.

Høstet lovord

I går kveld jobbet han som en slave, skapte flere sjanser og høstet lovord fra klubbledelsen da Dortmund spilte 3- 3 i en treningskamp mot KFC Uerdingen.

Selv er Jan Derek ikke helt fornøyd med sin egen innsats i gårsdagens treningskamp. I hvert fall ikke i andre omgang. Da snudde Krefeld-klubben Dortmunds 2- 0-ledelse og tok føringen 3- 2.

- Vi sovnet, litt ubevisst. Etter ett år uten kamptrening er vel ikke selvtilliten helt på topp. Men jeg prøvde å slå meg løs, sier nordmannen.

Han ble byttet ut da det gjensto et drøyt kvarter av kampen - som var den siste testen før Dortmund møter Hertha Berlin i den første Bundesligaens vårsesong.

Uansett kan Sørensen stå foran et vendepunkt etter motgangen.

Feilsitert

For uker siden het det at Dortmund-trener Matthias Sammer hadde bedt Sørensen, som har kontakt til sommeren 2004, om å finne seg en ny klubb. Nå sier klubbens pressetalsmann Josef Schneck at Sammer er feilsitert.

- Sammer har tvert imot understreket at Sørensen er en spiller med et stort potensial og en sterk karakter, sier Schneck.

- Hyggelig å høre, sier eks-Rosenborg-stjernen, som håper å være med i troppen på Berlins Olympiastadion lørdag. Dortmund ligger på andreplass i ligaen, seks poeng etter Bayern München.

Jan Derek vil ikke være med på at det siste året, der han knapt har vært på benken, har vært frustrerende. Sterke ord er ikke hans stil. Stille har han bitt tennene sammen og trent.

- Men kjedelig, ja, det har det vært, innrømmer han.

Brokkoperasjon

Jan Derek har trent for fullt i det siste etter at han før jul gjennomgikk en brokkoperasjon i München. I hele fjor var han plaget av lysken. Smertene er borte.

Han har ikke noe klart svar på hvorfor han ikke har lyktes i Tyskland, at han har scoret bare ett eneste mål i serien og cupen. Det var seiersmålet i UEFA-cupkampen mot FC København 3. desember 2001.

- Det kan handle om tilfeldigheter. Det er flere gode spillere som ikke lykkes i enkelte klubber, men har suksess i andre.

Jan Derek Sørensen legger til:

- Det kan være at jeg har spilt for mye på sikkerhet, vært for redd for å gjøre noe galt på banen. Dermed har jeg ikke fått utnyttet mine sterke sider.

Det prøvde han å rette på i går kveld.

NY TILLIT: Borussia Dortmund har igjen valgt å satse på Jan Derek Sørensen. I går fikk han spille nesten hele treningskampen mot KFC Uerdingen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling