På vei til Tyskland

Marius Johnsen følger trolig «Doffen» ut Start-døra i løpet av de neste dagene. Men klubben er ikke bekymret. I Kristiansand tror man på en ny gjeng unggutter.

Dersom Marius Johnsens forhandlinger med FC Köln i tysk førstedivisjon fører til en overgang, står Start-stallen svekket igjen, etter at Kristofer Hæstad i går ble klar for Wigan i Premier League.

Uten at sørlandsklubbens ambisjoner preges av at de to unge landslagsspillerne forlater klubben.

Unggutter

-  Vi har fortsatt en tanke om å bli en av de ledende klubbene i Skandinavia, sier Trond Are Gjone, sportssjef i Start.

Han vil ikke kommentere situasjonen til Marius Johnsen, men velger å fokusere på hvordan klubben skal reise seg fra fjorårets skuffende sesong. Han sier klubben har flere unggutter som står klare til å kopiere innsatsen til Hæstad, Strømstad og Johnsen fra sølvsesongen i 2005. Da kom trioen som et friskt pust inn i norsk toppfotball.

Nå er Hæstad borte, Johnsen på vei bort - og Strømstad vil ikke fornye kontrakten som varer ut 2008-sesongen.

-  Vi har en del unge spillere som kan ta steget opp denne sesongen, blant annet Kristofers lillebror Morten. Han har gjort det bra både på juniorlandslaget og på utlån i Haugesund denne sesongen, og kan bli en viktig spiller, sier Gjone til Dagbladet.

Mye tid og ressurser

PÅ VEI BORT: Marius Johnsen kan forsvinne bort fra Start, i løpet av kort tid. Foto: SCANPIX
PÅ VEI BORT: Marius Johnsen kan forsvinne bort fra Start, i løpet av kort tid. Foto: SCANPIX Vis mer

I tillegg beroliger den sportslige lederen sørlandsfansen med at klubben jakter vidt og bredt i for å finne noen som kan fylle eventuelle hull i troppen.

-  Vi har brukt mye tid og ressurser på å finne spillere. Per i dag kan jeg ikke si mer enn at vi er på jakt etter en midtbanespiller og en spiss, men vi har en bra progresjon, og vi er i rute.

Jakta foregår primært i utlandet.

-  Norske spillere blir for kostbare, så vi ser først og fremst i resten av Skandinavia.

På vei til Tyskland