«Pac-Man» raser mot dommeren etter sjokktap

- Har aldri skammet meg så mye over å være del av boksesporten.

VIL HA OMKAMP: Timothy Bradley stoppet Manny Pacquiaos 15 kamper lange seiersrekke i bokseringen med en omstridt poengseier i Las Vegas lørdag. Filippineren krever omkamp så snart som mulig. Foto: AFP PHOTO /  John Gurzinski
VIL HA OMKAMP: Timothy Bradley stoppet Manny Pacquiaos 15 kamper lange seiersrekke i bokseringen med en omstridt poengseier i Las Vegas lørdag. Filippineren krever omkamp så snart som mulig. Foto: AFP PHOTO / John GurzinskiVis mer

Timothy Bradley stoppet Manny Pacquiaos 15 kamper lange seiersrekke i bokseringen med en omstridt poengseier i Las Vegas lørdag. Filippineren krever omkamp så snart som mulig.

- Neste gang vil jeg ikke gi dommerne sjansen til å avgjøre, sa han. Bradley, som erobret WBO-tittelen i weltervekt, var ikke sen med å tilby en ny kamp som vil gi ham svært mye penger.

«Pac-Man» regnes av mange for verdens beste bokser uansett vektklasse, og han har hatt VM-titler i åtte vektklasser. Lørdag måtte han tåle sitt første tap på over sju år. En dommer hadde 115-113 for Pacquiao, men de to andre mente begge at Bradley vant med samme sifre. Dermed kunne amerikaneren heve armene. Alle tre dommere var fra USA.

De fleste observatører mente at Pacquiao dominerte kampen og gjorde mer enn nok til å vinne. Promotor Bob Arum kalte dommeravgjørelsen «ufattelig» og «uforståelig».

- Jeg vil gratulere Tim Bradley, som kommer til å tjene masse penger etter dette. Men jeg vil si at jeg aldri har skammet meg så mye over å være del av boksesporten som i kveld, sa Arum.

Pacquiaos trener Freddie Roach sa at han steilet allerede da dommerkortet med 115-113 for filippineren ble lest opp. Han syntes det var for liten margin.

Overlegen Offisiell statistikk viste at Pacquiao traff med 253 slag mot Bradleys 159, og det var ikke bare Pacquiaos bakmenn som var opprørt over resultatet. Den britiske bokseren Amir Khan tvitret at det var «ran», mens Lennox Lewis kalte utfallet «skammelig».

Pacquiao mente naturlig nok også at han hadde vært den beste.

- Ja, absolutt. Jeg respekterer dommernes avgjørelse, men jeg mener 100 prosent at jeg vant kampen, sa han til jubel fra 14.206 tilskuere i MGM Grand Garden Arena.

Bradley tok sin 29. seier på like mange proffkamper.

- Han slår hardt, og han rystet meg et par ganger, men jeg vek ikke og kjempet til slutt. Alle rundene var jevne. Han vant noen av de tidlige, mens jeg kontrollerte kampen mot slutten, sa Bradley, som fullførte kampen tross smerter i ankelen etter et overtråkk tidlig i kampen. Til pressekonferansen møtte han i rullestol.

Da vinneren ble utropt, ble avgjørelsen møtt med buing fra publikum.

Sjokk og vantro Pacquiao fikk selv en omstridt seier da han møtte Juan Manuel Marquez i november i fjor.

- Den kampen var jevn, alle er enige om det. Kampen i kveld var ikke jevn, sa Bob Arum.

Før kampen sa Pacquiao at han følte seg sterkere både i kropp og sjel etter å ha viet tiden sin til bibellesning i stedet for gambling, alkohol og kvinner som tidligere i karrieren. Hans kone og parets to sønner var ringside i Las Vegas.

Hjemme på Filippinene reagerte folk med sjokk og vantro da han tapte.

Kampen ble forsinket fordi Pacquiao nektet å gå i ringen før han hadde sett favorittlaget Boston Celtics spille om finaleplass i NBA-sluttspillet. Miami Heat vant kampen klart, så det ble på alle måter en dårlig dag for Pacquiao.

(NTB)