Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pacquiao bokser gjerne i Rio-OL

Proffboksing ett skritt nærmere OL-gren.

VIL GJERNE TIL OL Manny Pacquiao (t.h.) vil gjerne delta i OL - om det blir mulig. Her mot meksikanske Antonio Margarito i november 2010. Foto: REUTERS/Mike Stone/Files
VIL GJERNE TIL OL Manny Pacquiao (t.h.) vil gjerne delta i OL - om det blir mulig. Her mot meksikanske Antonio Margarito i november 2010. Foto: REUTERS/Mike Stone/Files Vis mer

Manny Pacquiao, en gang verdens beste bokser uansett vektklasse, sier han ville se på det som en ære å få representere landet sitt i Rio-OL.

Han har vært profesjonell verdensmester i åtte forskjellige vektklasser tidligere, og blir regnet som en av de aller største bokseerne gjennom alle tider. Onsdag fortalte han at presidenten i Det internasjonale bokseforbundet (AIBA), Wu Ching.-Kuo, personlig har invitert ham til OL, der nettopp presidenten har gått inn for at de aller beste profesjonelle bokserne bør få sjansen til å delta.

Foreløpig er ingen vedtak gjort, og bare fire måneder før lekene tar til, vet ingen hvordan deltakelsen kommer til å bli i boksekonkurransene.

- Det er klart jeg ville føle meg beæret hvis jeg fikk muligheten til å representere landet mitt i OL, sier Pacquiao.

- Hvorfor skulle jeg ikke takke ja til å stille i OL, dersom jeg skulle bli spurt, sier han retorisk. Filippineren legger til at han er villig til å gjøre alt for landet sitt.

37-åringen, en av de rikeste bokserne i verden, snakket om Rio-OL i en pause i treningen foran returkampen mot Timothy Bradley. Kampen skal gå 9. april i Las Vegas, og etter det kan det kanskje bli OL for den populære filippineren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram