Pacquiao bokser gjerne i Rio-OL

Proffboksing ett skritt nærmere OL-gren.

VIL GJERNE TIL OL Manny Pacquiao (t.h.) vil gjerne delta i OL - om det blir mulig. Her mot meksikanske Antonio Margarito i november 2010. Foto: REUTERS/Mike Stone/Files
VIL GJERNE TIL OL Manny Pacquiao (t.h.) vil gjerne delta i OL - om det blir mulig. Her mot meksikanske Antonio Margarito i november 2010. Foto: REUTERS/Mike Stone/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Manny Pacquiao, en gang verdens beste bokser uansett vektklasse, sier han ville se på det som en ære å få representere landet sitt i Rio-OL.

Han har vært profesjonell verdensmester i åtte forskjellige vektklasser tidligere, og blir regnet som en av de aller største bokseerne gjennom alle tider. Onsdag fortalte han at presidenten i Det internasjonale bokseforbundet (AIBA), Wu Ching.-Kuo, personlig har invitert ham til OL, der nettopp presidenten har gått inn for at de aller beste profesjonelle bokserne bør få sjansen til å delta.

Foreløpig er ingen vedtak gjort, og bare fire måneder før lekene tar til, vet ingen hvordan deltakelsen kommer til å bli i boksekonkurransene.

- Det er klart jeg ville føle meg beæret hvis jeg fikk muligheten til å representere landet mitt i OL, sier Pacquiao.

- Hvorfor skulle jeg ikke takke ja til å stille i OL, dersom jeg skulle bli spurt, sier han retorisk. Filippineren legger til at han er villig til å gjøre alt for landet sitt.

37-åringen, en av de rikeste bokserne i verden, snakket om Rio-OL i en pause i treningen foran returkampen mot Timothy Bradley. Kampen skal gå 9. april i Las Vegas, og etter det kan det kanskje bli OL for den populære filippineren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer