Pacquiao får omkamp etter skandaleoppgjør

Ble fullstendig bortdømt i tapet mot Bradley.

BORTDØMT: Fem internasjonale boksedommere har etter å ha sett videopptak konkludert med at Manny Pacquiao (t.h.) uten tvil var den reelle vinneren av kampen mot Timothy Bradley. Nå får «Pac-Man» omkampen han ønsker seg.Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB scanpix
BORTDØMT: Fem internasjonale boksedommere har etter å ha sett videopptak konkludert med at Manny Pacquiao (t.h.) uten tvil var den reelle vinneren av kampen mot Timothy Bradley. Nå får «Pac-Man» omkampen han ønsker seg.Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB scanpixVis mer

Manny Pacquiao får omkamp mot Timothy Bradley. Det har World Boxing Organization (WBO) bestemt. Forbundet mener Pacquiao skulle ha fått seieren i den første kampen.

Amerikaneren Bradley vant med delte dommerstemmer da de to møttes i Las Vegas 10. juni. Det var en svært omstridt avgjørelse å gi seieren til amerikaneren, men nå har WBO satt foten ned og beordret et nytt møte mellom de to.

Etter at Bradley fikk seieren etter Las Vegas-kampen, var det mange som mente at spillet rundt denne kampen hadde vært utsatt for korrupsjon. De fleste ekspertene trodde ikke det de så da dommeren løftet Bradleys arm i været som tegn på at han hadde vunnet.

WBO har nå undersøkt det som skjedde. Forbundet kalte inn fem internasjonale dommere som gikk gjennom videoopptaket av kampen, og alle fem hadde Pacquiao som vinner av kampen. De var ikke engang i tvil, heter det i rapportene WBO har sendt ut etter denne gjennomgangen.

Men WBO har ingen makt til å omgjøre resultat av kampen, som kommer til å bli stående for all tid.

Pacquiao, som har vært regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse, sier han vil foretrekke en returkamp mot Bradley, og det får han nå.

Bob Arum, som er promotor for begge bokserne, sier at Pacquiao ser fram til å vinne tilbake det mesterbeltet han mistet på urettferdig vis til Timothy Bradley.

(NTB)