Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pacquiao ga Filippinene håpet tilbake med VM-seier

Endelig noe å juble for i det tyfonrammede landet.

 OPTIMISME:  Manny Pacquiao er tilbake på VM-tronen i weltervekt i World Boxing Organization (WBO). Seieren ga tyfonrammede filippinere optimismen tilbake - og førte til mye jubel og glede blant befolkningen. Foto: AP Photo / Bullit Marquez / NTB Scanpix
OPTIMISME: Manny Pacquiao er tilbake på VM-tronen i weltervekt i World Boxing Organization (WBO). Seieren ga tyfonrammede filippinere optimismen tilbake - og førte til mye jubel og glede blant befolkningen. Foto: AP Photo / Bullit Marquez / NTB Scanpix Vis mer

Manny Pacquiao er tilbake på VM-tronen i weltervekt i World Boxing Organization (WBO). Seieren ga tyfonrammede filippinere optimismen tilbake.

Pacquiao, som tidligere ble regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse, dominerte VM-kampen mot Brandon Rios og vant en knusende poengseier.

Dommerne hadde Pacquiao foran med 120-108, 119-109 og 118-110. Det forteller at filippineren var fullstendig overlegen.

Han sa før kampen at han bokset for både fedrelandet og æren.

I byen Tacloban, som nærmest ble utradert av tyfonen som feide over øyriket, jublet folk, og i et øyeblikk gjorde seieren til Pacquiao at de glemte den tragedien som har rammet dem.

- Jeg er så lykkelig over at han klarte å vinne. Dette er en seier for alle filippinere. Denne seieren vil gi oss troen tilbake på at det finnes et godt og rettferdig liv, sa 41 år gamle Mario Penaflor. Han var en av mange som feiret seieren i Tacloban.

Lykkelig - Dette handler ikke om mitt comeback, men filippinernes comeback etter den fryktelig tyfonen som har rammet oss. Jeg må også innrømme at jeg er svært lykkelig på egne vegne, for denne overbevisende seieren viser at min tid i bokseringen ikke er over, slo Pacquiao fast.

Han kom til møtet mot Rios med tap i begge de foregående kampene. Særlig det siste nederlaget smertet, da han gikk på en skikkelig smell mot mexicaneren Juan Manuel Marquez.

Pacquiao ble slått i drømmeland, og mange mente etter det nederlaget at han burde legge hanskene på hylla, men det øret ville ikke filippineren høre på.

 TILBAKE:  Pacquiao, som tidligere ble regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse, dominerte VM-kampen mot Brandon Rios og vant en knusende poengseier. Foto: AFP PHOTO / Dale de la Rey / NTB Scanpix
TILBAKE: Pacquiao, som tidligere ble regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse, dominerte VM-kampen mot Brandon Rios og vant en knusende poengseier. Foto: AFP PHOTO / Dale de la Rey / NTB Scanpix Vis mer

Nå sier trener Freddy Roach at en returkamp mot Marquez kan være aktuell. I så fall blir det den femte kampen mellom dem.

Perfekt - Manny bokset en perfekt kamp, og det er liten tvil om at alle trefferne til kroppen slo luften og kreftene ut av Rios, sa trener Roach etter kampen.

Allerede i den første runden var Rios i kanvasen, men han slapp telling, for dommeren mente nedslagningen etter en treffer til kroppen kom på grunn av at han snublet.

Men Pacquiao tok kontrollen fra start, og Rios måtte ta den ene fulltrefferen etter den andre. De fleste hadde gått ned etter mange av trefferne, men Rios holdt seg på beina, selv om han ble rundjult i 12 runder.

- Jeg ble aldri skikkelig rystet, men Pacquiao er raskere enn meg. Dessuten er han en stor bokser. Jeg har heller ikke møtt en southpaw (går med høyrearmen foran) på lang tid, og det hadde nok også en viss betydning, forklarte Brandon Rios etter nederlaget. Han slo fast at han skulle komme tilbake.

- Denne kampen viste at Manny Pacquiao ikke bare er en stor bokser, men også et stort menneske, sa Rios' trener Robert Garcia.

(NTB)

 FØLGER MED:  David Beckham og Paris Hilton var to av kjendisene som passet på å få med seg kampen mellom Manny Pacquiao og Brandon Rios ringside. Foto: REUTERS / Tyrone Siu / NTB Scanpix
FØLGER MED: David Beckham og Paris Hilton var to av kjendisene som passet på å få med seg kampen mellom Manny Pacquiao og Brandon Rios ringside. Foto: REUTERS / Tyrone Siu / NTB Scanpix Vis mer