Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pacquiao kjemper for fedrelandet og karrieren etter naturkatastrofe

- Tragedien har inspirert meg.

VIL TRØSTE SINE LANDSMENN: Manny Pacquiao poserer sammen med mostanderen Brandon Rios før søndagens kamp. Foto:Tyrone Siu / Reuters / NTB Scanpix
VIL TRØSTE SINE LANDSMENN: Manny Pacquiao poserer sammen med mostanderen Brandon Rios før søndagens kamp. Foto:Tyrone Siu / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Manny Pacquiao har vært verdensmester i åtte vektklasser. Søndag morgen går han i ringen mot amerikaneren Brandon Rios i den første internasjonale storkampen i Macau, og det kan fort bli en «være eller ikke være-kamp» for filippineren.

Han legger ikke skjul på at han kjemper for både fedrelandet og karrieren mot Rios. Tyfonen Haiyan herjet Filippinene 8. november og drepte 4000 mennesker, og Pacquiao håper han at han kan gi landsmennene noe å glede seg over.

- Tragedien har inspirert meg til suksess, sier kongressmannen.

- Jeg skal vinne, for på den måten å gjøre landsmennene mine lykkelige. Jeg skal gjøre landet mitt stolt, sier Pacquiao har blitt omtalt som verdens beste bokser uansett vektklasse.

Pacquiao kommer til Macau etter to strake tap. Etter det sjokkerende og brutale knockouttapet mot Juan Manuel Marquez i desember, var det også mange som mente han burde legge hanskene på hylla en gang for alle. Pacquiao ble, bokstavelig talt, slått flat i løpet av seks runder.

- Nå har jeg hatt en lang pause fra boksingen. Det har gjort meg godt. Jeg er klar, og jeg er like sulten på seier nå som jeg var i begynnelsen av karrieren min, sier Pacquiao før søndagens oppgjør.

(NTB)