Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pacquiao skrev historie med ny knockoutseier

Slo Miguel Cotto og vant sin sjuende VM-tittel.

STOPPET KAMPEN: Dommeren måtte stoppe kampen i den 12. og siste runden. Manny Pacquiao fra Fhilippinene hamret løs på Miguel Cotto fra Puerto Rico, som på slutten hang i tauene. Foto: Mark Ralston/Scanpix
STOPPET KAMPEN: Dommeren måtte stoppe kampen i den 12. og siste runden. Manny Pacquiao fra Fhilippinene hamret løs på Miguel Cotto fra Puerto Rico, som på slutten hang i tauene. Foto: Mark Ralston/Scanpix Vis mer

|||Filippineren Manny Pacquiao skrev boksehistorie da han stopper puertoricaneren Miguel Cotto i 12. runde og vant sin sjuende VM-tittel i en sjuende vektklasse.

Cotto holdt VM-tittelen i weltervekt i World Boxing Organisation (WBO), men ble stoppet 55 sekunder ut i den 12. og siste runden. Da var Cotto sjanseløs etter at filippineren hadde sendt rene haglskurer av slag mot ham.

Miguel Cotto måtte også ta to tellinger i de tidlige rundene av kampen, men han kjempet og viste at han hadde et stort boksehjerte helt til det gjensto vel to minutter å bokse. Da gikk dommer Kenny Bayless inn og stoppet kampen, for Cotto hang i tauene og måtte ta mye.

- Taktikken og planen min gikk ut på ikke å forhaste meg, men bruke den tiden som var nødvendig. Vi kjente jo til hvordan Cotto ville bokse, sa Pacquiao etter kampen.

- Hans sjanse lå i kontringene, og han forsøkte den taktikken. Derfor var det viktig ikke å ta noen sjanser i åpningsrundene, mente filippineren.

- En av de beste

Miguel Cotto pådro seg et kutt over det venstre øyet tidlig i kampen. Etter hvert blødde han også kraftig neseblod. Han bar tydelig preg av å ha gått nesten 12 runder mot mannen som de fleste regner som verdens beste bokser uansett vektklasse.

- Manny (Pacquiao) er en av de beste. Ingen tvil om det, sa utfordreren etter den ujevne kampen.

Han var sjanseløs og han innså det.

Cotto fikk inn et par venstrejabber i den første runden og tok en knepen ledelse, men allerede i den andre runden overtok Pacquiao føringen i kampen.

Han ga ikke fra seg initiativet igjen og står nå med 50 seirer, tre nederlag og to uavgjorte kamper etter seieren over Cotto. 38 av seirene er kommet på knockout.

Cotto traff noen ganger i de første rundene, men han måtte ta sjanser for å henge med i kampen, noe som førte til at han også måtte to ganger i kanvasen.

Sto stille

Livet på Filippinene sto stille da kampen gikk direkte på TV, og etter den historiske seieren eksploderte i landet i voldsom feiring.

- Manny er den største. Da han avgjorde kampen mot Cotto var det som om jeg vant en million pesos, sa 50-åringen Dominador Hernandez som fulgte kampen sammen med tusenvis av andre på storskjerm på baseballbanen i Manila.

Selv de kriminelle tok seg fri for å følge nasjonalhelten som ikke skuffet denne gangen heller. Feiringen sto ikke tilbake for noe. Folk kastet seg i bilene sine, kjørte rundt i gatene og veivet med flagg og brukte bilhornene flittig.

- Vi er stolte over å være filippinere. Endelig fikk vi noe å glede oss over etter den flommen og andre ulykker som har rammet landet vårt. Pacquiao har gitt oss både stolthet og glede, mente tusenvis av filippinere.

NASJONALHELT: Livet på Filippinene sto stille under den direktesendte boksekampen. Etter seieren var det full fest i gatene. Foto: Scanpix
NASJONALHELT: Livet på Filippinene sto stille under den direktesendte boksekampen. Etter seieren var det full fest i gatene. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har kutt og jeg er hoven i ansiktet. Slik er det når en møter verdens aller beste bokser. Jeg ga det beste jeg hadde og håper tilskuerne både på arenaen og de som så på TV, gledet seg over en kjempekamp, sa Miguel Cotto. 


- Bedre enn Ali

Promotor Bob Arum har jobbet med de beste, men han er ikke i tvil: Manny Pacquiao er en bedre bokser enn Muhammad Ali, Suger Ray Leonard og Marvin Hagler, mener han.

Det sa Arum etter lørdagens historiske tittelkamp i Las Vegas, der Pacquiao slo Miguel Cotto, vant sin sjuende VM-tittel i sin sjuende vektklasse.

- Jeg har vært promotor for både Ali, Leonard og Hagler, men det er helt klart at Manny Pacquiao er den beste bokseren jeg noensinne har sett i aksjon, sier Arum.

Filippinerens trener Freddie Roach er helt enig med legendariske Bob Arum.

- Sammenlignet med de store mesterne Arum nevner, er det ingen tvil om at Pacquiao er minst like god som noen av dem. Han er den største bokseren i sin tid. Det er 100 prosent sikkert, sier Roach.

- Jeg ønsker ikke å sammenligne det jeg står for og gjør med noen andre boksere. Jeg gjør jobben min og er fornøyd med det jeg oppnår, sier Manny Pacquiao selv etter den rosen han ble til del etter lørdagens historiske tittelkamp i Las Vegas.


(NTB)


VERDENS BESTE: Manny Pacquiao anses å være verdens beste bokser, uansett vektklasse. Seieren i natt ble belønnet med hans sjuende VM-tittel i like mange vektklasser. Foto: Scanpix
VERDENS BESTE: Manny Pacquiao anses å være verdens beste bokser, uansett vektklasse. Seieren i natt ble belønnet med hans sjuende VM-tittel i like mange vektklasser. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media