Padde- flaks

Pål Anders Ullevålseter leder VM-runden i ørkenrally sammenlagt for første gang i sitt liv. Men det holdt på å gå galt da en skilpadde kom krypende over veien.

-  Jeg kom over en bakketopp i rundt 90 kilometer i timen. Plutselig ser jeg kjempediger skilpadde midt i veien. Det er absolutt den største jeg noen gang har sett, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Han klarte heldigvis å styre unna, og motorsyklisten tør knapt tenke på hva som hadde hendt dersom forhjulet hadde truffet padda.

Bommet med 10 cm

-  De er jo ikke akkurat raske over veien. Hadde jeg truffet den, hadde jeg kanskje vært død og det hadde i alle fall skilpadden. Heldigvis bommet jeg med 10 centimeter, sier 36-åringen.

Mekaniker Remi Holm trodde ikke at en skilpadde torde å ta veien ut på den motoriserte løypa.

-  Det er ikke hverdagskost. Hadde han truffet den, ville det vært slutten på løpet, kommenterer Holm.

Ullevålseter fikk et ekstra kick da han brøt ut i latter inne i hjelmen, etter å ha sett kjempeskilpadda.

-  Jeg har sett hunder, kameler og andre dyr i veien. Men skilpadde er det nok både første og siste gang jeg treffer på. Men den fikk meg i alle fall til å våkne, forteller han.

Navigerer bedre

For etter ni timer på sykkelen og annenplass på gårsdagens etappe leder han nå VM-runden sammenlagt når fire etapper gjenstår.

-  Det har jeg aldri gjort før. Derfor er det en herlig følelse og ikke minst en morsom opplevelse for meg, sier han.

Ullevålseter lover å gi full gass på dagens etappe og på de resterende, før han kjører i mål i tyrkiske Antalya på lørdag.

-  Mitt mål er å lede når jeg reiser herfra. Jeg har stor tro på at det skal gå hvis jeg fortsetter i samme tempo som nå, forteller han.

Motorsyklisten er klar på hva som er årsaken til årets ørkensuksess.

-  Jeg har bedre kontroll på navigeringen i år etter at jeg inngikk samarbeid med Sjøforsvaret. Jeg kjører ikke så mye feil som jeg gjorde tidligere, forklarer Ullevålseter.

NÆR KATASTROFE: Pål Anders Ullevålseter fikk seg en støkk. Det gjorde trolig skilpadden også.