<b>FAMILIEN FØRST:</b> Paddy McCourt (t.h.) valgte å bli hjemme med familien etter at kona pådro seg en hjernesvulst. Her er han på trening med Nord-Irland. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
<b>FAMILIEN FØRST:</b> Paddy McCourt (t.h.) valgte å bli hjemme med familien etter at kona pådro seg en hjernesvulst. Her er han på trening med Nord-Irland. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

Paddy McCourt ble EM-vraket uten forklaring. Nå forteller kulthelten om dramaet på hjemmebane

Valgte å bli hjemme med familien etter at kona fikk en hjernesvulst like før EM.

(Dagbladet): Da manager Michael O'Neill tok ut EM-troppen til Nord-Irland var det et navn som overraskende manglet - Paddy McCourt.

Det var ingen forklaring på hvorfor 32-åringen var utelatt fra troppen på tidspunktet - mannen som hadde vært med i troppen til de fleste kampene før sluttspillet i Frankrike.

Samme uka kom det fram at McCourt hadde bedt om å bli løsrevet fra sin kontrakt med Luton fordi han skulle flytte tilbake til Londonderry. «Personlige problemer» ble oppgitt som grunn av Luton-manageren, og det virket som alt ikke var som det skulle.

Nå avslører den tidligere Celtic-spilleren at han trakk seg fra EM-troppen fordi kona Laura pådro seg hjernesvulst. Han forteller om noen nervepirrende uker.

- Når slike ting skjer tenker du bare på familien. Jeg har bare fokusert på Laura og våre barn, sier McCourt til The Times.

Annet perspektiv

McCourt ventet til det var riktig tidspunkt å fortelle om hendelsen. For nå har han gode nyheter. Kona ble operert dagen før EM ble sparket i gang, og det ser ut til at operasjonen har vært en suksess.

- Det er utrolig hvordan alt kommer i andre rekke når du er i en situasjon som dette. Det hadde ikke forandret seg om jeg spilte hvert minutt i hver kamp og kom til finalen. Selv om jeg ville elsket å være der med gutta dersom dette ikke hadde skjedd, gjør en slik hendelse at du får et hellt annet perspektiv på ting, sier McCourt.

Anfall

Hendelsen skjedde da kona var på vei hjem med fly fra Marbella i Spania. Hun fikk et anfall på flybussen etter at flyet landet på Gatwick. Ambulansepersonalet ringte McCourt for å spørre om Laura hadde problemer med epilepsi, noe hun ikke hadde. Han ble naturligvis veldig bekymret.

Seinere kom det fram at det dreide seg om en hjernesvulst som var bekymringsfull. Familien bestemte seg for å operere, og operasjonen falt på datoen dagen før EM-start.

Likevel var ikke McCourt i tvil. EM-drømmen måtte vike.

- Jeg ringte Michael før han gikk ut med troppen til EM. Jeg forklarte hva som hadde skjedd og sa at jeg ikke ville være tilgjengelig. Selv om han er utrolig seriøs når det kommer til fotball, sa han: «Ikke tenk på EM. Bare vær der for Laura og få henne til å føle seg bedre», sier McCourt.

Det var McCourt selv som ikke ønsket at pressen skulle vite noe om hva som var grunnen før han visste om operasjonen ville bli vellykket. Han er veldig takknemlig for at ønsket ble oppfylt.

Kona vil etter rapportene være tilbake i god form om fire til seks måneder.