Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Padlere vil tape med vilje

Den norske K2-båten med Nils Olav Fjeldheim og Eirik Veraas Larsen skal padle 500 meter i natt. Mot sin vilje. Derfor vil de norske gutta trolig gå ut og ta konkurransen som en rolig treningsøkt. Eventuelt prøve å bli disket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

K2'en kom nemlig til OL på Wild Card. Dermed har det internasjonale padleforbundet bestemt at nordmennene må delta på både 500 meter og 1000 meter. Sjøl om de i utgangspunktet sjøl bare vil padle den lengste distansen.

Sparer krefter

-Vi ble fortalt dette i forrige uke, så da må vil vel bare gjøre det, sier Eirik Veraas Larsen til Dagbladet.

Siden han føler de er sjanseløse på medalje på kortdistansen, mener Veraas Larsen at de ikke bør kjøre for fullt på 500 meter. Han vil spare kreftene til 1000 meteren.

-Problemet er at alle går videre til semifinale på 500 meter, så da blir det to løp uansett. Vi har også diskutert om vi skal prøve å bli disket med vilje. På den måten slipper vi med den ene 500 meteren, sier han. Makker Nils Olav Fjeldheim, er også usikker på hva de bør gjøre.

-Vi får diskutere dette fram mot løpet i natt, sier Fjeldheim til Dagbladet.

Skeptisk trener

Guttas trener, Kjell Tore Solvang, liker ikke at de spekulerer i å bli disket. -Da kan vi plutselig bli disket fra 1000 meteren også, så det tror jeg ikke vi bør ta sjansen på, sier han til Dagbladet. Ett av argumentene for å bli disket, er å spare Nils Olav Fjeldheim for unødvendige løp. Han har nemlig vært syk, og bare trent ei knapp uke før OL-starten.

-Men å kjøre gjennom to 500 metere som ei treningsøkt burde ikke være noe problem for kroppen hans, sier Solvang.

Gutta skuffet i sitt første kvalifiseringsheat på 1000 meter, og greide ikke å gå rett til finalen. Dermed må de gjennom en knallhard semifinale på favorittdistansen også.

-Jeg tror fortsatt vi kan ta medalje. Vi har slått alle som slo oss i dag. Og vi har tapt forsøksheat før, for så å kommet tilbake og vunnet løp, sier Veraas Larsen.