Padlet tur-retur Færder

Niste: En bolle.

(Dagbladet.no): Langrennsgutta våre er samlet i Tønsberg om dagen. Og tirsdagens padleøkt utviklet seg til å bli en herlig økt i kajakk.

Anders Aukland bestemte seg for å ta med sin båt ut til Færder fyr - som ligger tre timer, i kajakk, fra startpunktet for turen. Ikke nok med det, for det meste padler man i åpent hav. Og med tildels sterk vind og urolig sjø ble det en fin styrketreningsøkt for båten hans.

- Jeg og min bror Jørgen og Tord Asle og Gard Filip Gjerdalen bestemte oss for å ta turen over til Færder, sier Aukland til Dagbladet.no.

Men da de store kajakkgutta bestemte seg for Færder ville også de andre over fjorden og teste padlekunnskapene.

Det gikk ikke så bra.

- Det var litt forskjellig nivå på gutta. Noen sleit litt, for å si det sånn. Så da en gikk rundt bestemte sjefen Krister Sørgård at de skulle padle innaskjærs.

Det skal de være glad for i ettertid. For seks timer etter at de fire gutta la ut fra Tønsberg kom de tilbake. Og det var slettes ikke planlagt å ta den så langt ut som til Færder. Gutta hadde med seg en del vann, mat var det verre med.

- Jeg hadde heldigvis med fire boller, så vi tok en hver, ler Anders.

- En bolle på seks timers trening - er det sånn toppidrettsutøvere legger opp treningen?

- Det hender noen ganger at ikke alt er planlagt, ja, innrømmer Anders.

Med Aukland-brødrene må nok se seg slått av Gjerdalen-gutta. De to brødrene var langtfra ferdig med dagen da seks timer tur-retur Færder var unnagjort. Da gjensto nemlig to timer å padle for å komme seg hjem til familiehytta.