Blendahvitt norske herrelag i EM2020

Påfallende hvitt Norge!

Norsk elitehåndball mangler flere kulturer.

NORGE I HVITT: Håndballgutta under jubeldagene i Trondheim. Et helt ensartet kulturelt landslag. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORGE I HVITT: Håndballgutta under jubeldagene i Trondheim. Et helt ensartet kulturelt landslag. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I KVELD spiller Norge storkamp i håndball-EM mot Ungarn. Der har vi et strålende mannskap som holder et høyere sportslig nivå enn noe norsk landslag før dem.

Med eventyrlige Sander Sagosen, den fine teknikken og det høye tempoet, er dette et tilnærmet perfekt lag for TV-seerne. Men det er fortsatt ikke noe perfekt lag for håndballen selv:

  • Disse håndballgutta er jo blendahvite.

I en norsk toppidrett som helt naturlig blir mer og mer preget av innvandringen, skiller håndballen seg ut. Til nå har det ikke vært en eneste spiller med fremmedkulturell bakgrunn på A-landslagene.

Det er ikke sunt verken for håndballen eller folkehelsa.

Og for anledningen ekstra dumt i kveld.

FOR mot et politisk skakkjørt Ungarn med innvandrer-fobi, hadde det vært fint å vise den styrken som ligger i en totalt fargeblind idrett. Altså en sport som både finner og utvikler talentene sine fra alle mulige samfunnslag.

Der er ikke norsk herrehåndball på tross av langvarig medlemsvekst og en enestående sportslig suksess de siste åra. Det står ikke på bevisstheten blant de stjernene som nå imponerer i EM. I går kveld gjennomførte NRK en runde med spillerne, der samtlige trakk fram begrensningene ved at sporten ikke når fram overalt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.