I FORM: Veigar Pall Gunnarsson scoret to mål etter tre målløse kamper. Etterpå vanket det skyt fra Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
I FORM: Veigar Pall Gunnarsson scoret to mål etter tre målløse kamper. Etterpå vanket det skyt fra Ole Gunnar Solskjær. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Paff av Solskjær-skryt

Veigar Pall Gunnarsson mener Solskjær er tidenes skandinaviske spiller.

AKER STADION (Dagbladet): Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var misfornøyd med laget sitt etter 3-2-seieren over Stabæk. Blant annet hadde Stabæk gjort livet surt for dem ved flere anledninger gjennom aggressivt press og lure gjennomspill sentralt i banen.

Spesielt Veigar Pall Gunnarsson utmerket seg.

- De har to veldig gode midtbanespillere og en meget kreativ «nummer 10» i Pall Gunnarsson som virkelig skaper trøbbel for oss. Gunnarsson var spesielt god i dag, sier Solskjær.

Etter å ha blitt konfrontert med skrytet, i en samtale med Dagbladet etter kampen ble islendingen ganske så paff.

- Hvis det er sånn at han har sagt det så er det selvfølgelig en stor ære, spesielt når det kommer fra Solskjær.

Solskjær-beundrer Gunnarsson legger ikke skjul på at han har vært en beundrer av den tidligere Manchester United-spilleren i lang tid.

- Ole Gunnar er jo en stor legende. Jeg har fulgt ham hele tiden gjennom karrieren hans i Manchester United og det han har fått til og opplevd er jo helt utrolig.

Lovordene Gunnarsson selv fikk av Solskjær blekner i forhold til de som blir sendt motsatt vei.

- Ole Gunnar er kanskje den beste spilleren som har spilt i Skandinavia noen sinne, sa 10?ern etter kampen i Molde.

Frekk corner Én av situasjonene som Gunnarsson utmerket seg mest i under kampen i går var da han scoret 2-1-målet etter en frekk cornervariant.

- Min landsmann Bjarni Eiriksson gikk ut for å ta corneren og jeg trodde han skulle ta den, men han vinket meg over og sa at han hadde touchet ballen, så gikk han videre og sa det samme til dommeren før Pontus (Farnerud, journ. anm.) og jeg tok over.

Gunnarsson avfeier at det spesielle cornertrekket var innøvd. Daniel Nannskog mente dog at det var et klassisk Geir Bakke-trekk (Stabæks assistenttrener), under gårsdagens FotballXtra.

- Det var nok ikke innøvd nei, men det funket jo bra så kanskje vi skal prøve igjen, sa spissen med et lurt smil om munnen.
Gunnarsson ble også litt forfjamset over at han faktisk fikk godkjent 2-1-målet.

- Jeg trodde faktisk jeg var offside, men det var visst en Molde-spiller som hang igjen langt bak de andre, så det funket jo bra for meg.

Tvilte på seg selv I det han ble spurt om han nå anser seg selv for å være tilbake i godt gammelt Pall-slag, kommer et par ærlige refleksjoner fra islendingen.

- Jeg føler vel egentlig ikke jeg har forandret meg spesielt mye over de siste årene, men nå som jeg har gått tre kamper uten å score, så har jeg selvfølgelig begynt å lure. Jeg begynte å få mine tvil.

Nå ser ting så mye lysere ut for Stabæk-spissen.

- Med to mål i dag er alt i gang igjen! Så nå er det ingenting å være bekymret for.

FØRSTE SEIER: I sin fjerde kamp i trenerkarriere, ble det endelig seier for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FØRSTE SEIER: I sin fjerde kamp i trenerkarriere, ble det endelig seier for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer