Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Påførte Start sitt første hjemmetap siden august

Aalesund snudde og vant 3-2.

VANT I KRISTIANSAND: AaFKs spillere jubler etter en scoring mot Start. Kjetil Rekdals menn vant 3-2. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
VANT I KRISTIANSAND: AaFKs spillere jubler etter en scoring mot Start. Kjetil Rekdals menn vant 3-2. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

• Start - Aalesund 2-3

(Dagbladet): Start har vært gode på eget gress denne sesongen. Med 5-1-seier over serielederen fra Strømsgodset og 4-0 over Viking, har Knut Tørums mannskap gjort Sør Arena til et fort.

Men hjemmestatistikken fikk en kraftig ripe i lakken mot Aalesund. En frisparkperle fra 30 meter og et tent lag fra Sunnmøre ødela den fine hjemmeformen.

Vertene startet likevel best og Jesper Mathisen headet Start i ledelsen etter bare ti minutters spill. Men deretter var det Aalesund som dominerte.

- Vi spiller elendig. Det meste gikk feil, og vi mistet fullstendig trykket. Det vi presterer midtveis holder ikke på dette nivået, sier Knut Tørum etter kampen.

- På godt og vondt Aalesund-trener Kjetil Rekdal var ikke fornøyd til tross for tre poeng.

- Dette er Aalesund på godt og vondt. Vi spiller til tider fantastisk fotball, men er av og til også utrolig dumme og naive. Vi misbruker for mange sjanser, sier Rekdal.

- Start er best det første kvarteret, men så er vi best den neste timen. Tre poeng på bortebane er gull verdt for oss, sier han.

Først utlignet AaFK-veteranen Amund Skiri etter en dødball - og deretter fikk 21-årige Kjell Rune Sellin endelig sin første nettkjenning i oransje trøye.

Sellin ble sett på som et stort RBK-talent for et par år siden, og fikk et gjennombrudd med flere innhopp i 2009. I fjor sommer ble han utleid til Kongsvinger - men han klarte ikke hindre klubben fra nedrykk til 1. divisjon.

Etter sesongslutt gikk han fra RBK til Aalesund, og Sellin har ikke fått noen drømmestart etter overgangen. Fem kamper uten nettkjenning var fasiten før kampen mot Start.

Men på Sør Arena lyktes han endelig.

Først misbrukte han tre hundreprosentsjanser, men i fjerde forsøk klarte han å lure Høie i Start-buret.

Costarikanske Michael Barrantes slo en fin stikker, og Sellin var plutselig helt alene med Start-keeper Kenneth Høie. Spissen gjorde ingen feil alene med målvakten og plasserte ballen fint mellom beina på Høie og videre i nettet.

Rett etter sidebytte, og før publikum hadde kommet tilbake fra pølsekøen gikk gjestene opp til 3-1 etter en frispark.

Fra 30 meter banket høyreback Enar Jääger ballen i lengste hjørne. Det knallharde skuddet gikk i keeperhjørnet - og var ikke utagbart for Start-målvakten.

Det måtte en nordnorsk spissveteran til for å tenne et håp om poeng for Start. Etter 75 minutter klinket Ole Martin Årst ballen i mål. Han dempet ballen på brystet på rundt 16 meter, og banket til på volley. En god prestasjon av spissen.

Bare minuttet senere var Årst nære å score nok en gang - men han klarte ikke å sette ballen på mål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media