«Pagges» jenter tror på seier

Det finnes et Vålerenga-lag som vinner alle fotballkampene de spiller. Jenter 16-laget til østkantklubben er ubeseiret så langt i år. Med Pascal Simpson som fadder drømmer VIF-jentene om å vinne Norway Cup.

I fjor var Vålerenga beste klubb totalt i Norway Cup. I år ligger jentelaget an til å kunne nå lengst av de 14 lagene klubben stiller i verdens største fotballturnering. VIF-jentene er ubeseiret gjennom ti kamper i interkretsserien, og regnes som favoritter til å vinne sin klasse.

- Vi er vel blant favorittene. Jentene drømmer om å spille finale på Ullevaal og stå der med tårer i øynene når nasjonalsangen spilles, sier en optimistisk trener Arild Magnus til Dagbladet.

Fadder

Hvert Vålerenga-lag på aldersbestemt nivå har en egen fadder fra A-stallen. Pascal Simpson, eller «Pagge» som han kalles i Vålerenga, har en beskyttende hånd over jentene.

- Jeg synes det er «jättebra» å få lov til å være fadder for jentene, sier Simpson til Dagbladet.

Han er veldig bevisst sin rolle som forbilde for yngre spillere, og tror han kan være til inspirasjon for den yngre garde i klubben.

- Da jeg var gutt fikk jeg trene med en kjent A-lagstrener på en fotballskole. Det var en voldsom inspirasjon for meg. Da jeg mange år etterpå spilte i AIK, var han assistenttrener i klubben. Jeg husket ham veldig godt, men han husket ikke meg igjen fra den gangen, ler Simpson.

Hvis han får tid, lover han å stikke innom Ekebergsletta for å se sitt eget fadderlag spille.

Dansk oppladning

Denne helga reiser Vålerenga til Danmark og Dana Cup - og tar det som oppladning til Norway Cup første uka i august.

- Det er nemlig Norway Cup som er hovedmålet, mener jentene.

Den noe mannsdominerte Klanen støtter godt opp om jentelagene i Vålerenga.

- Klanen er en av våre sponsorer til Danmark-turen, og støtter dessuten veldig godt opp på sidelinja i Norway Cup. Flere av jentene på laget er også sjøl medlemmer i Klanen, forteller trener Magnus.

Satser på eliteserien

På sikt håper Magnus at Vålerenga kan få et damelag i eliteserien. A-laget er i dag i andredivisjon, men ligger an til opprykk.

- Vi har så mange lovende jenter på 16-årslaget. Flere er tatt ut på forbundets talentsamlinger. Hvis utviklingen fortsetter i like positiv retning, er det ikke utenkelig at disse jentene en dag spiller i eliteserien for Vålerenga.