Pågrepet Follo-spiller er løslatt

- Siktelsen opprettholdes.

SIKTET SPILLER ER LØSLATT: 24-åringen som ble pågrepet i kampfiksingssaken er løslatt. Her er seksjonssjef Gro Smogeli i Oslo-politiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SIKTET SPILLER ER LØSLATT: 24-åringen som ble pågrepet i kampfiksingssaken er løslatt. Her er seksjonssjef Gro Smogeli i Oslo-politiet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I går ble en 24 år gammel Follo-spiller pågrepet i forbindelse med kampfiksingssaken i norsk fotball.

- Personen som ble pågrepet, er løslatt. Siktelsen opprettholdes. Han er ikke varetektsfengslet ettersom vi ikke vurderer at det er noen fare for bevisforspillelse, sier seksjonssjef for finans- og miljøkriminalitet i Oslo politidistrikt Gro Smogeli.

- Det er ikke skjedd noe dramatisk i saken i dag. Vi konstaterer at den generelle mistanken om uregelmessigheter ikke er svekket, sier Smogeli.

Ikke beslag
Politiet bekrefter at mannen ikke har bedt om advokat i saken. Det har vært flere personer inne til avhør i dag.

- Tips indikerer at det er spilt høye beløp på kampene. Det indikerer konkrete summer mot konkrete spillere, sier Smogeli.

Politiet sier at det ikke er gjort pengebeslag.

- Det ble ikke beslaglagt større pengebeløp, sier Smogeli, som legger til at det ikke er beslaglagt penger i det hele tatt.

24-åring pågrepet i går
24-åringen spiller for Follo, en av klubbene som er involvert i kampfiksingsaken. Follo ledet 24. juni 3-0 over Østsiden, men slapp inn fire mål i løpet av 20 minutter og tapte kampen 4-3. I etterkant fikk Follo et tips om at kollapsen kunne være et resultat av manipulering og meldte fra til Norges Fotballforbund.

24-åringen erkjenner ikke forholdene i siktelsen.