HJEMMELAGD:  Disse hjemmelagde våpnene er knyttet til de to terrorsiktede jentene, hevder innenriksministeriet i Bahrain, som la fram dette bildet tirsdag i forbindelse med at to jenter skal ha vært involvert i terrorplaner mot Formel 1-løpet i Bahrain sist helg. Foto: EPA/NTB Scanpix.
HJEMMELAGD: Disse hjemmelagde våpnene er knyttet til de to terrorsiktede jentene, hevder innenriksministeriet i Bahrain, som la fram dette bildet tirsdag i forbindelse med at to jenter skal ha vært involvert i terrorplaner mot Formel 1-løpet i Bahrain sist helg. Foto: EPA/NTB Scanpix.Vis mer

Pågrepet for bombeplaner mot Formel 1 i Bahrain

- Bare forsøk på å kneble kritikk mot regimet, hevder aktivister.

To jenter fra Bahrain er pågrepet og siktet for å ha planlagt et bombeangrep mot Formel 1-løpet i øystaten sist helg.

Ifølge aktivister har de to kun deltatt i fredelige demonstrasjoner.

De to ble pågrepet lørdag, dagen før selve løpet ble avviklet. Likevel var banen full av biler og førere som holdt på med forberedelser.

Politiet har ikke opplyst hvor gamle jentene er. Men ifølge en polititalsmann ble de to tatt da de forsøkte å ta seg inn på den kjente Sakhir-banen.

Menneskerettsaktivister i Bahrain frykter nå at de to vil bli utsatt for tortur.

- For å skremme De mener jentene er blitt siktet for såpass alvorlige lovbrudd for å skremme andre fra å delta i demonstrasjoner mot regimet.

Demonstrasjonen som jentene deltok i, var til støtte for menneskerettsaktivisten Zainab Al-Khawaja og fotografen Ahmed Humaidan, som begge sitter fengslet, ifølge nettsiden til Bahrain Center for Human Rights.

Aktivister i Bahrain har brukt det prestisjetunge billøpet som arena til å protestere mot det eneveldige regimet i landet og å kreve større medbestemmelsesrett.

Demonstrasjonene i Bahrain har pågått i cirka to år. Myndighetene skal den siste tiden ha brukt stadig sterkere midler for å få slutt på protestene.

Sikkerhetsoppbudet foran søndagens løp var omfattende.

(NTB-AFP).

 VANT:   Sesongens tyske Formel 1-dominant Sebastian Vettel vant helgens Bahrain Grand Prix. Foto: MARWAN NAAMANI, EPA/NTB Scanpix.
VANT: Sesongens tyske Formel 1-dominant Sebastian Vettel vant helgens Bahrain Grand Prix. Foto: MARWAN NAAMANI, EPA/NTB Scanpix. Vis mer