PR-STUNT: Sutton-keeper Wayne Shaw spiste en pai under kampen mot Arsenal, og fikk sparken. I dag startet livet uten keeperen på benken. Foto: NTB Scanpix/&nbsp;<span style="background-color: initial;">Reuters / Andrew Couldridge</span>
PR-STUNT: Sutton-keeper Wayne Shaw spiste en pai under kampen mot Arsenal, og fikk sparken. I dag startet livet uten keeperen på benken. Foto: NTB Scanpix/ Reuters / Andrew CouldridgeVis mer

Sutton:

Paispiseren fikk sparken, dermed var benken tom i dag. Så ble keeperen skadet etter et kvarter ...

Dramatisk start på livet etter Wayne Shaw.

(Dagbladet): Wayne Shaw fikk sparken i Sutton United etter det mye omtalte paistuntet i cupkampen mot Arsenal sist uke.

I dag startet National League-laget livet etter den maskotaktige rundingen, og Sutton hadde ikke rukket å erstatte keeperreserven på benken.

Dermed ble gode råd dyre da førstemålvakt Ross Worner ble skadet da Torquay utliknet til 1-1 etter bare 15 minutter, skriver Guardian.

Forsvarer Simon Downer måtte ta plass mellom stengene, men Sutton klarte seg godt med en utespiller i mål.

Downer måtte gi tapt for Torqays 2-1-scoring, men mål av Maxiame Biamou og Dean Beckwith sørget for at Sutton snudde kampen og vant tross keepermangelen.

Liten paiskandale

Det er ikke ofte lag utenfor det engelske ligasystemet tar seg til femte runde i FA-cupen, og Sutton ønsket naturlig nok å melke kampen mot Arsenal for det det var verdt mandag.

Mange mente likevel at klubben gikk for langt, da Shaw underveis i kampen ble fanget opp mens han spiste en pai på innbytterbenken. For Sun Bets, som er bettingselskapet til tabloidavisa The Sun, hadde tilbudt spillere ni ganger pengene dersom Shaw spiste en pai i løpet av kampen.

Det var derfor påfallende da den røslige keeperen spiste nettopp en pai åtte minutter før full tid. Han passet også på at tv-kameraene fikk det med seg.

For moro skyld

Selskapet var også draktsponsor for en dag, og hadde store reklameplakater rundt stadionanlegget Gander Green Lane i forbindelse med kampen.

Etter kampen innrømte Shaw at han visste om spillet til bettingselskapet.

- Det var noen som hadde fortalt meg om det tidligere: «Hva er greia med åtte ganger pengene dersom du spiser en pai?» Jeg svarte: «Jeg vet ikke. Jeg har ikke spist noe i hele dag. Så jeg vil kanskje spise seinere», svarte Shaw ifølge engelske Independent.

Keeperen visste likevel at han ikke ville komme inn på banen, og tenkte han ville ha det litt gøy siden Sutton likevel lå under.

- Jeg tenkte jeg ville gjøre det for moro skyld. Vi hadde ikke flere innbytterne å sette innpå og lå under 0-2, sier Shaw.

Han innrømmer at han tok paien fra klubbens kjøkken i pausen.

Risikerer straff

Dette så sikkert veldig trivielt ut for mange, men Shaw risikerer fortsatt straff for opptrinnet. For selv om han hevder han ikke spilte av egen lomme, forteller han at han tror venner av ham spilte på at han ville spise en pai.

- Jeg tror det var noen få. Vi (Sutton-spillere) kan selvfølgelig ikke spille. Jeg tror noen av vennene mine og noen supportere gjorde det, sier Shaw, som ønsket at fansen skulle ha et morsomt minne fra kampen.

Men det Det engelske fotballforbundet (FA) syntes ikke det var like morsomt, og har innledet disiplinærsak. Det står klart og tydelig i regelverket at en spiller ikke har lov til å «instruere, tillate, forårsake eller muliggjøre» enhver person i å satse penger på en fotballkamp eller konkurranse. Det gjelder alle aspekter.

Tirsdag ettermiddag kom beskjeden om at Shaw er ferdig i klubben som følge av stuntet. Det var Sutton-manager og venn Paul Doswell som fortalte dette til Shaw over telefonen, noe keeperen tok tungt.

- Han gjorde en vurderingsfeil, og den ble kostbar for hans del. Han gråt da jeg snakket med ham på telefonen, sier Doswell, som også syntes det var en vanskelig beskjed å gi.