- Pajahn fortsetter seiersferden

Trener Per Gottling har med seg to stallhester til Biri lørdag. Pajahn rader opp seirer og kan ta sin syvende årsseier i V75-6, mens Haugedals Calle kan ta seg av V75-5. Gottling har faktisk tro på akkurat det.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 46 millioner!

Pajahn har så langt i år vunnet i seks av ni starter. Sist på Jarlsberg var han helt overlegen og satte gode hester på plass. Seksåringen er en vinnertype og en skikkelig allrounder. Han kommer seg trolig tidlig foran fra et fint springspor.

- Jeg synes Pajahn har et fint løp på papiret. I tillegg står han fint til i springspor, og han er rask fra start. Pajahn har utviklet seg jevnt og trutt, og jeg synes det ser ut som en hyggelig vinnersjanse, sier trener Per Gottling.

- Stallkamerat Haugedals Calle er en fin 4-åring som også kan vinne?

- Ja, Haugedals Calle har mer enn kapasitet nok, men han kan være litt usikker. Han har derimot utviklet seg fint. Han kan vinne, og jeg synes han bør strekes på bongen, råder trener Per Gottling spillerne.

Haugedals Calle kontret ut en så god hest som Sinsen Lykke i sin siste start.

Per Gottling holder til utenfor Porsgrunn hvor han trener et tjuetalls hester.

- Hvilke treningsprinsipper har du?

ARMEN I VÆRET. Kusk Tom Erik Solberg ser gjerne langt etter konkurrentene og hever armen bak Pajahn igjen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
ARMEN I VÆRET. Kusk Tom Erik Solberg ser gjerne langt etter konkurrentene og hever armen bak Pajahn igjen. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Tja, det er ikke alltid like enkelt å trene disse kaldblodshestene. De får ikke noe hurtigkjøring. Vi kjører kun litt i tempointervaller med dem. Det går helst i lange turer innover i skogen hvor vi har mange bakker, forteller treneren som kan ta med seg to V75-triumfer hjem til Porsgrunn lørdag.