VERDENS 158. BESTE LAG: Pakistans landslag poserer før en kamp mot Nepal i september i fjor. Laget har klatret på Fifa-rankingen, men vil gjerne ha Diego Maradona på besøk for å bli enda bedre. Foto: Prakash Mathema, AFP / NTB Scanpix
VERDENS 158. BESTE LAG: Pakistans landslag poserer før en kamp mot Nepal i september i fjor. Laget har klatret på Fifa-rankingen, men vil gjerne ha Diego Maradona på besøk for å bli enda bedre. Foto: Prakash Mathema, AFP / NTB ScanpixVis mer

Pakistanerne svarer på Maradona-mobbing med å invitere ham på besøk

Legenden brukte dem som skrekkeksempel.

Diego Maradona var kritisk til hjemlandets fotballforbund. Etter å ha sammenlignet Argentina med pakistansk fotballforståelse, er fotballegenden blitt invitert til Pakistan.

53 år gamle Maradona er misfornøyd med tingenes tilstand i hjemlandet Argentina. Nylig uttalte VM-helten fra 1986 «at Argentinas Fotballforbund har like mye fotballforståelse som Pakistan».

I Pakistan er cricket den store sporten, mens fotball lever i skyggen. Nå ønsker fotballforbundet i landet Maradona hjertelig velkommen.

- Jeg vil elske det om Maradona kunne komme til Pakistan og hjelpe oss, sier Naveed Haider i Pakistans fotballforbund. Fra før er Maradona sportsambassadør for Dubai.

Pakistan er bare rangert som nummer 158 i verden.

- Vi ønsker å utrette mer enn vi gjør, men vi har også hatt fremskritt de siste årene, sier Haider.

Landet har blant annet klatret fra 172.- til 158.-plass på FIFA-rankingen. Sjefstreneren til det pakistanske mesterlaget Khan Research Laboratories (KRL) mener imidlertid at Maradonas uttalelser er gått ut på dato.

- Han hadde hatt rett om vi ser tolv år tilbake, men i dag har fotballforbundet tatt mange steg, inkludert satsingen på unge spillere, sier Tariq Lutfi.

Han viste også til at pakistanske angripere nå er hentet til Kirgisistan mesterlag Dordoi. (©NTB)

ER INVITERT: Diego Maradona brukte pakistansk fotball som skrekkeksempel på hvor ille han synes det står til med fotballen i fotballforbundet i Argentina. Pakistanerne tar det altså med humør. Foto: Giampiero Sposito, Reuters / NTB Scanpix
ER INVITERT: Diego Maradona brukte pakistansk fotball som skrekkeksempel på hvor ille han synes det står til med fotballen i fotballforbundet i Argentina. Pakistanerne tar det altså med humør. Foto: Giampiero Sposito, Reuters / NTB Scanpix Vis mer