Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pakistans eneste OL-utøver pleide å lage skiene selv

Nå skal han konkurrere mot Aksel Lund Svindal og co.

ENSOM ULV: Mohammad Karim deltar i sitt første OL, og er den eneste representanten Pakistan har under lekene i Sotsji. Foto: AFP PHOTO/Aamir QURESHI/NTB Scanpix
ENSOM ULV: Mohammad Karim deltar i sitt første OL, og er den eneste representanten Pakistan har under lekene i Sotsji. Foto: AFP PHOTO/Aamir QURESHI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er 98 medaljeøvelser i årets OL, og det vil bli skikkelig kamp om medaljene i de aller fleste øvelsene. Men det er mange utøvere som ikke vil være i stand til å kjempe om edelt metall, som bare er fornøyd med å delta på lekene.

Hvert OL dukker det opp navn på personer som ellers ikke blir viet særlig oppmerksomhet i media. En av disse er Mohammad Karim (18) fra Pakistan, som er landets eneste representant i Russland.

Karim vokste opp blant noen av verdens høyeste fjell nord i landet, og ble fort hektet på skigåing. Men skiutstyret han brukte ble ikke akkurat laget av profesjonelle.

- Jeg startet å gå på ski da jeg var fire år på treski laget av min onkel. Våre skoler var stengt om vinteren, og skigåing var det eneste vi kunne gjøre i ferien, sier Karim til AFP, gjengitt av The Express Tribune.

Laget skiene selv Han skal delta i storslalåm i Sotsji, sammen med blant andre Aksel Lund Svindal.

- Vi laget ski til oss selv og stod på ski i lokale løyper, før luftforsvaret organiserte konkurranser hvor vi lærte mer og startet denne profesjonen, sier Karim.

Pakistans skiforbund blir nemlig styrt av luftforsvaret, som holder konkurranser årlig for å rekruttere nye talenter. Det var på en av disse at Karim ble oppdaget.

Vil bli tøft Etter hvert som Karim ble bedre betalte forbundet slik at han kunne trene utenlands, i Japan og Østerrike blant annet. Det første han tenkte da han kom til Japan var; «Jeg kan gjøre dette».

Nå er han klar for sitt første OL-eventyr, og blir samtidig den andre pakistaneren i historien som deltar i et OL.

- Jeg vet det vil bli tøft blant verdens beste, men jeg har trent hardt og vil gjøre mitt beste for å levere på det høyeste nivået, sier Karim.

Pakistaneren håper å bli blant de 50 beste i øvelsen.

Hele Norges coronakart