Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Påkjørte Flecha fnyser av Thomas Voeckler

Ikke overrasket over at gultrøya stakk da bilen lagde kaos.

POTENSIELT FATALT: Juan Antonio Flecha kom seg på sykkelen igjen etter det dramatiske sammenstøtet med en bil på den niende etappen. Flecha er fortsatt sint på sjåføren, og Thomas Voeckler.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE
POTENSIELT FATALT: Juan Antonio Flecha kom seg på sykkelen igjen etter det dramatiske sammenstøtet med en bil på den niende etappen. Flecha er fortsatt sint på sjåføren, og Thomas Voeckler.Foto: SCANPIX/AFP/LIONEL BONAVENTURE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg den ellevte etappen på live.dagbladet.no/tdf fra starten klokka 13.30. Sendingen på TV 2 starter klokka 13.50, med direktebilder fra klokka 14.15. Forventet målpassering er omkring 17.15 avhengig av farten på dagens etappe.

(Dagbladet): Søndag inntraff den mest dramatiske episoden i Tour de France så langt, da en tv-bil feide Johnny Hoogerland og Juan Antonio Flecha overende på den niende etappen.

I går var begge to tilbake på sykkelen, og slet seg til mål for å fortsette rittet.

KRITISERT: Thomas Voeckler kunne ta hviledagen med gul trøye, men Flecha mener franskmannen kunne ventet da de ble påkjørt.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
KRITISERT: Thomas Voeckler kunne ta hviledagen med gul trøye, men Flecha mener franskmannen kunne ventet da de ble påkjørt.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani Vis mer

Saken er imidlertid ikke ute av verden. Sjåføren av den involverte bilen er kastet ut av Tour de France, men Team Sky vurderer å gå rettens vei mot tv-selskapet som kjørte ned Flecha.

Samtidig har fransk politi etterforsket saken.

Juan Antonio Flecha selv har også en høne å plukke med sammenlagtleder Thomas Voeckler, som ikke senket farten da han og Woogerland forsvant ut av veibanen, men i stedet benyttet muligheten til å komme unna og sikre den gule trøya.

OVERLEVER: Johnny Hoogerland var tilbake på sykkelen i går, bandasjert og med 33 sting.Foto: SCANPIX/AFP/ANP - KOEN VAN WEEL
OVERLEVER: Johnny Hoogerland var tilbake på sykkelen i går, bandasjert og med 33 sting.Foto: SCANPIX/AFP/ANP - KOEN VAN WEEL Vis mer

- Jeg ser det som vanlig oppførsel av Voeckler, for han er alltid sånn i brudd, alltid lager han trøbbel, sier Flecha om den populære franskmannen.

- Like før dette skjedde, var Sandy Casar sint på ham fordi han angrep i en utforbakke i et forsøk på å sikre seg klatrepoeng i stedet for å vente på oss, som uansett ikke var interessert i klatrepoengene. Han tenkte bare på den gule trøya. Alle vet hvordan han er, og det hadde overrasket meg om han hadde oppført seg annerledes, konstaterer Sky-rytteren, ifølge Cyclingnews.

Forakt for sjåføren
Flecha kjørte inn sammen med en gruppe bak hovedfeltet i går, men ser ut til å kunne fortsette rittet.

Likevel er han også skuffet over sjåføren som sendte ham i bakken, som som Voeckler heller ikke stoppet for å se hvordan det gikk.

11. ETAPPE: Blaye des Mines - Lavaur, 168 km. Illustrasjon: ASO
11. ETAPPE: Blaye des Mines - Lavaur, 168 km. Illustrasjon: ASO Vis mer

- Merkelig nok hørte jeg ingenting. Hele dagen hadde biler med forskjellige gjester sust forbi oss som irriterende fluer, de tutet for å få oss ut av veien og fløy forbi, men denne fyren kjørte fram uten en lyd. Jeg ble overrasket og hadde ikke tid til å komme meg unna. Jeg så bilen komme mot meg, og selvfølgelig regner du ikke med å bli overkjørt. Det har aldri skjedd før, så hvorfor skulle jeg tenke tanken, sier Flecha.

- Han har ikke besøkt meg, og jeg tror ikke jeg ville ha snakket med ham uansett. France Televisions har heller ikke bedt meg om unnskyldning, sier han.

Spanjolen forteller så en historie om da han ble påkjørt tidligere i karrieren.

INNSPURTEN: Her kan det bli massespurt.Illustrasjon: ASO
INNSPURTEN: Her kan det bli massespurt.Illustrasjon: ASO Vis mer

- Jeg var ute og trente da en bil kom ut fra en sidevei uten å se meg, den bremset ikke og sendte meg gjennom lufta. Jeg reiste meg og ville ikke si noe til sjåføren. Jeg så ham ikke i ansiktet engang, for han fortjente det ikke. Og denne fyren i Touren stoppet ikke engang for å sjekke hvordan det hadde gått. Det er det verste, at han ikke stoppet. Det hadde jeg gjort, sier Flecha.

Målet: Å overleve
Også Johnny Hoogerland led seg gjennom gårsdagens etappe, med begge lårene bandasjerte.

«Hero» Hoogerland, som han er blitt kalt de siste dagene, vil imidlertid ikke være med på at han er noen helt.

- Det er dere som sier sånt, jeg føler meg ikke som noen stjerne. Jeg er bare glad for at jeg fortsatt er i klatretrøye og med i konkurransen. Det var målet mitt i dag - å overleve, sa han etter gårsdagens etappe, ifølge Cyclingnews.

- I kveld skal jeg se på sårene mine, og forsøke å overleve igjen i morgen. Så håper jeg at jeg er i passe god form igjen til etappen opp mot Luz Ardiden (torsdag), sier Hoogerland.

MIDI-PYRENEES OG AQUITAINE: Dagens etappe på kartet.Illustrasjon: ASO
MIDI-PYRENEES OG AQUITAINE: Dagens etappe på kartet.Illustrasjon: ASO Vis mer