Pål Anders på 3. plass

Klatrer kraftig.

(Dagbladet.no): Lørdagens hviledag i Rally Dakar ser ut til å ha gjort Pål Anders Ullevålseter godt. På dagens etappe mellom Atar og Tichit fulgte nordmannen opp fredagens sterke andreplass, og kjørte inn til tredje beste tid. Han var 24 minutter bak spanjolen Marc Coma, som også leder sammenlagt.

Tredjeplassen betyr at Ullevålseter klatrer fire plasser i sammendraget, opp til femteplass, to timer bak lederen.

Den plasseringen hadde han også før han krasjet på onsdag.

Ifølge hans engasjerte kone Solveig kjørte Pål Anders feil allerede etter noen få kilometer, men justerte seg til alt hell raskt inn på rett kurs.

Bakfra kom etter hvert sammenlagtleder Coma halsende. Ullvålseter - som ofte har gjentatt at han må kjøre pent og tenke på familien - valgte å ikke legge seg på hjul.

- Jeg har kjørt alene hele dagen, og det har vært en fantastisk etappe, sier Ullevålseter i en pressemelding.

- Alt klaffet både med navigering og kjøring, til og med på underlag jeg normalt ikke trives like godt på gikk det overraskende bra. Coma og Esteve Pujol tok meg igjen ganske tidlig, men de holdt et så ekstremt høyt tempo at jeg valgte å ikke forsøke å henge meg på, sier han.

Pujol ble straffet hardt for hardkjøret, og er i trøbbel foran morgendagens etappe. Han ødela nemlig girkassa, men reglene forhindrer ham fra å få service på sykkelen.

KLATRER: Pål Anders Ullevålseter er oppe på en femteplass i sammendraget etter å ha blitt nummer tre på dagens etappe. Foto: AP
KLATRER: Pål Anders Ullevålseter er oppe på en femteplass i sammendraget etter å ha blitt nummer tre på dagens etappe. Foto: AP Vis mer

- Dette var første dag av en maratonetappe, det vil si at vi ikke får service i kveld, så da gjelder det å bruke hodet, finne sin egen flyt, og ta vare på utstyret. Forresten står fremdeles Esteve Pujol igjen i løypa med ødelagt girkasse, sier Ullevålseter.

Pål Anders på 3. plass