Pål Anders tyner strikken mot Dakar

Det er ikke terror kona er redd for.

ULLEVÅLSETEREN (Dagbladet.no): For fjerde gang presenterte Pål Anders Ullevålseter årets store begivenhet på hjemmebane i Nordmarka.

Nytt i år er ambisjoner om en plass på pallen i Paris - Dakar.

- Sykkelen er god nok til å vinne, sier Pål Anders til Dagbladet.no.

Han har allerede har finansieringen for neste års ørkenrally på plass. Uten press kommer 35-åringen til å kline til fra start i Barcelona på nyttårsaften.

Det bekymrer kona og pressekontakt Solveig langt mer enn terrortruslene Dagbladet.no meldte om i dag tidlig.

- Nå vet jeg at Pål Anders pusher og kjører risiko. Men så lenge gubben er hel bryr jeg meg ikke hva som skjer med sykkelen, sier Solveig.

Ullevålseter bekrefter at han kommer til å satse litt mer enn tidligere under de 8956 km fram til Dakar i Senegal 16. januar.

- Jeg ikke komme til mål. Jeg er nødt til å tyne strikken litt lenger, sier Pål Anders som anslår at omlag 50 prosent av motorsyklistene bryter i løpet av blodslitet i ørkenen.

Han har fullført tre ganger på rad, og slåss dermed mot statistikkken. I hvert fall når han skal presse seg enda mer enn da han havnet på femteplass i januar.

- Det er helt riktig at sjansen for å bryte øker, det er Drillo-matematikk. Men jeg kan ikke tenke på det, det ligger i bakhodet, sier Pål Anders.

Terrortruslene regner han med at arrangørene tar seg av. Er det farlig tror han det ikke blir noe ørkenrally.

- Så lenge løpet kjøres står Pål Anders på startstreken, sier Solveig.

- Jeg har nok med å kjøre, om jeg ikke skal bekymre meg for folk med ryggsekker fulle av bomber, sier Pål Anders.

Kona får følge ektemannen ekstra tett fra kontoret hjemme denne gangen. Nordmannen er en av 50 deltakere som har med med GPS-sender, som vil indikere posisjon på løypekartet underveis.

- Hvis han får lange stopp, ringer jeg!

Da hjelper det å vite at enduro-kjøreren føler seg sterkere enn noensinne, og viste trygghet da han sikret seg verdensmesterskapet i VM-ørkenrally tidligere i år.

I tillegg har han etter kursing i militær regi endelig forstått hvordan et kompass virker. Det hjelper på navigeringen ute i sandhavet gjennom seks land og 16 løpsdager.

- Jeg har mer å gå på, særlig i begynnelse av rallyet, sier Pål Anders.

ØKER RISKOEN:</B> Pål Anders Ullvålseter skal ta mer sjanser for å klare en pallplass i årets Paris - Dakar.
<B>FØLGER MED VIA SATELITT:</B> Kona Solveig får stålkontroll på hvor Pål Anders befinner seg i år, på godt og vondt.