Pål Anders Ullevålseter leder Africa Race med èn time og 45 minutter

- Jeg må innrømme at det er krevende.

SOLID LEDELSE: Pål Anders Ullevålseter leder Africa Race på motorsykkel med 1.42.38 time til Gilles Vanderweyen. Det betyr at landsmannen John Olav Lindtjørn har mistet annenplassen sin. Foto: REUTERS/Enrique Marcarian
SOLID LEDELSE: Pål Anders Ullevålseter leder Africa Race på motorsykkel med 1.42.38 time til Gilles Vanderweyen. Det betyr at landsmannen John Olav Lindtjørn har mistet annenplassen sin. Foto: REUTERS/Enrique Marcarian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter leder Africa Race på motorsykkel med 1.42.38 time til Gilles Vanderweyen. Det betyr at landsmannen John Olav Lindtjørn har mistet annenplassen sin.

Etter etappen nyttårsaften var det dobbelt norsk i ørkenrallyet, men nå er Ullevålseter definitivt alene i teten både blant norske kolleger og internasjonale kjørere. Han økte ledelsen sin med over halvtimen torsdag i en fartsprøve på 433 kilometer og en transportetappe på 92 kilometer.

- Det var en lang dag på sykkelen første nyttårsdag, og jeg må innrømme at det er krevende å ligge fremme i teten så lenge av gangen. Det betinger at jeg må lese kartet hvert sekund og ha fullt fokus, for det er lett å kjøre feil når man ikke har noen å forholde seg til, forteller Ullevålseter.

Han har kjørt lite feil til nå, og derfor har han opparbeidet seg en suveren ledelse. Han fortsetter i ensom majestet i ørkenen på det afrikanske kontinentet.

- Foreløpig føler jeg at kontrollen er god hele veien. Løypene er også helt fantastiske. Veiene er steinete, og det er fine sanddyner og også raske veier å kjøre på, sier han.

- Jeg skal innrømme at det er en deilig følelse når jeg kan ligge i 150 km/t over lange strekk. Da er mestringsfølelsen stor, sier han.

På etappen torsdag kom han i mål på tiden 12.52.30 timer.

Nå er han klar for fjerde etappe fredag. Det er en fartsprøve på 379 kilometer, og da venter flere lange strekk med bare ørken. Han skal også gjennom en transportetappe på bare 15 kilometer fredag.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer