Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Anders Ullevålseter måtte bryte Rally Dakar under mystiske omstendigheter

Problemer med sykkelen.

BRYTER: Pål Anders Ullevålseter måtte bryte årets utgave av Rally Dakar etter problemer med motorsykkelen. Her fra 2011. Foto: Julie Kristoffersen / Scanpix
BRYTER: Pål Anders Ullevålseter måtte bryte årets utgave av Rally Dakar etter problemer med motorsykkelen. Her fra 2011. Foto: Julie Kristoffersen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I kveld kom meldingen om at Pål Anders Ullevålseter måtte bryte årets utgave av Rally Dakar.

Ullevålseter var ifølge pressekontakt Håkon Bjercke svært, svært skuffet etter at årets Dakar-rally er over for nordmannens del.

- Motoren på Ullevålseters KTM skar seg etter rundt 290 kilometer av dagens spesialetappe på totalt 433 km mellom San Luis og San Rafael. Hvorfor den skar seg er helt uvisst for teamet og har ikke noe med oljemangel å gjøre, hvilket ofte er årsaken, skriver Bjercke i en pressemelding.

Men det er vel heller tvilsomt om Ullevålseter får se sykkelen sin igjen.

Dramatikk Pressemeldingen forteller videre at det hele skal ha skjedd under meget merkelige omstendigheter. Etter motorstoppet skal fem menn ha møtt Ullevålseter og sagt at de ville hjelpe ham med å få sykkelen tilbake til depotet.

Dette er en sykkel som er spekket med vedifullt utstyr, og derfor var 45-åringen skeptisk til å la dem ta hånd om den alene. Han skal så ha fått tilbud om å sitte på i en bil hvor en av de fem mennenes bror var sjafør. Dette takket han ja til.

LADET OPP: Pål Anders Ullevålseter kjørte i sitt 13. Rally Dakar. Før jul holdt han sitt tradisjonelle julemøte på Ullevålseter hvor han informerte om planene med innslag av brasiliansk sambadans. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LADET OPP: Pål Anders Ullevålseter kjørte i sitt 13. Rally Dakar. Før jul holdt han sitt tradisjonelle julemøte på Ullevålseter hvor han informerte om planene med innslag av brasiliansk sambadans. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Etter omlag 20 minutters kjøring skal mannen som kjører Ullevålseter ha fått en telefon fra en av mennene som ble igjen med sykkelen, og beskjed om at broren hans har tatt sitt eget liv. Ullevålseter ble deretter sluppet av, og fikk kjøre med noen andre videre mens sjaføren dro for å finne politiet.

- Sånn er racing, sier Ullevålseter ifølge pressemeldingen.

Beskjeden start Nordmannen fikk en heller beskjeden start på løpet, og ble nummer 43 på løpets første etappet før eventyret i dag endte brått.

Ullevålseter blir for øvrig værende igjen i Sør Amerika de neste dagene for å møte sponsorer som har tatt seg turen over, samt for å støtte Francisco Arredondo og resten av Team Ullevålseter.

BORTE VEKK: Ullevålseter sammen med presentasjonen som nå er borte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BORTE VEKK: Ullevålseter sammen med presentasjonen som nå er borte. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer