Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Andre Helland (24) blomstrer under Kåre Ingebrigtsen

Rosenborg sikret bronsemedalje med seier over Sandnes Ulf.

LERKENDAL (Dagbladet): • Rosenborg - Sandnes Ulf 3-1 (2-0)

Med Rosenborgs seier mot Sandnes Ulf er de nå sikret minst bronsemedalje i årets Tippeliga.

- Vi gleder oss. Nå har vi fått medalje, og så skal vi prøve å gjøre den så gjev som mulig, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til C More, ifølge NTB.

Pål Andre Helland (24) har slått ut i full blomst etter at Kåre Ingebrigtsen overtok som RBK-trener.

Mot Sandnes Ulf i dag var høyrekanten mannen bak 1-0 og scoret selv 2-0 etter herlig veggspill med Mix Diskerud.

Allerede i 2009 kom Pål Andre Helland til Rosenborg første gang. Da ble det smått med spilletid på unggutten, og han ble utleid til samarbeidsklubb Ranheim. Deretter gikk turen til Hødd, før Rosenborg i fjor hentet ham tilbake til Lerkendal.

Under Per Joar Hansens ledelse ble det i vår smått med spilletid, men så kom Kåre Ingebrigtsen inn med kjempetro på den 186 centimeter lange kantspilleren.

Siden har Helland utfordret, driblet og scoret mål etter mål. Så ofte og så bra at flere har sammenlignet ham med Arien Robben — mye fordi han evner å drible like godt både utover og innover i banen. Og nå mener mange at Helland bør vurderes av Per Høgmo på det norske landslaget.

Treg start Mot Sandnes Ulf i ettermiddag var det lenge en treg og kjedelig fotballkamp. Men etter 35 minutter kom kampens første sjanse. Pål Andre Helland slo en kort corner til Tobias Mikkelsen, fikk ballen tilbake og trillet ut til Mike Jensen. Dansken fyrte løs fra drøye 16 meter, ballen sneiet en fot og gikk i mål.

Deretter ble det full fyr i RBK-gutta. Tobias Mikkelsen og Mix hadde store sjanser, før Pål Andre Helland satte inn 2-0 minutter før pause. Høyrekanten satte selv opp Mix på 16-meteren, satte full fart gjennom feltet og fikk ballen. Et mottak og en avslutning senere lå ballen i nettet bak en sjanseløs Hannes Thòr Halldòrsson.

Overkjørsel Sandnes Ulf kjemper en desperat kamp for å overleve i Tippeligaen, men på Lerkendal fikk de til svært lite.

Offensivt ble det ikke skapt noe som helst før pause, og da den defensive tryggheten som var der de første 35 først sprakk så var Tom Nordlies menn sjanseløse resten av kampen.

Rosenborg gikk ut i hundre også etter pause, og det tok bare knappe kvarteret før 3-0 lå i nettet.

Mike Jensen spilte Thomas Malec i bakrom, han sendte videre til Tobias Mikkelsen som kunne trille ballen i åpent mål.

I denne perioden var Rosenborg meget bra, og bare marginer gjorde at det ikke ble flere mål.

I stedet var det Sandnes Ulf som fikk satt inn et trøstemål 11 minutter før slutt. Rosenborg slurvet i forsvar og innbytter Aksel Berget Skjølsvik fikk pirket inn 3-1 etter et innlegg fra høyre.

• Neste helg skal Rosenborg til Odd i Skien, og Rosenborg er avhengig av seier der for å kunne knipe annenplassen i siste serierunde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling