Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Pål fikk hjelp fort, og vi håper det bidrar til at han blir helt frisk igjen

Raufoss-treneren og forloveren om bestevennens hjertestans.

PÅ INTENSIVEN: Pål Strand, her i LSK-drakt i 2003, ligger på intensiven på Ullevål universitetssykehus etter hjertestansen han hadde under Raufoss-treningen i går ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
PÅ INTENSIVEN: Pål Strand, her i LSK-drakt i 2003, ligger på intensiven på Ullevål universitetssykehus etter hjertestansen han hadde under Raufoss-treningen i går ettermiddag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Raufoss-trener Espen Haug bidro selv i livredningsarbeidet inntil helsepersonell tok over etter Pål Strands kollaps på Raufoss-treningen i går ettermiddag.

Haug kjørte også Pål Strands pappa Tom og kone til Oslo i går kveld, etter at fotballspilleren ble fløyet til Ullevaal universitetssykehus.
I dag sjekker de inn på pasienthotellet på Ullevaal for å kunne være ved Strands side hele tiden.

- I gode hender - Tilstanden til Pål er stabil. Han ligger fortsatt på intensiven, men han er i gode hender, så vi krysser fingrene for at dette skal gå bra, sier Espen Haug til Dagbladet.

- Men vi må ha tålmodighet. Pål vil trenge tid for å bli frisk, og per nå er det umulig å vite hvor lenge han blir værende på sykehuset. Det viktigste er at Pål blir frisk og at han får den behandlingen han trenger, sier Haug.

Har fulgt hverandre I tillegg til å være Pål Strands trener i Raufoss, så er han også Påls forlover. Bestekompisene spilte på samme lag på Raufoss inntil Pål Strand dro til Lillestrøm i 1999. Året etter gikk også Haug til LSK, hvor han var i to sesonger, før han reiste hjem til Raufoss igjen.

I 2008 tok Epen Haug over treneransvaret i klubben, og før 2010-sesongen overtalte han Pål Strand til å returnere til moderklubben. I år har 36 år gamle Strand hatt sin beste sesong siden han returnerte til klubben.

Men i går falt kompisen altså om, etter en hjertestans.

- Ikke noe du ser for deg - At kompisen din skal falle om på trening er ikke noe du ser for deg at skal kunne skje. Det er vondt, vanskelig og uvirkelig, og det vil ta litt tid før det synker inn, sier Espen Haug til Dagbladet.

Før han poengterer:

- Pål fikk hjelp fort, og vi håper det bidrar til at han blir helt frisk igjen.

Rundt seks-sju minutter skal det ha tatt fra Strand falt om til helsepersonell var på plass i hallen på Raufoss.

- Fryktelig vanskelig Da Dagbladet snakket med Haug var det ennå ikke tatt stilling til om dagens Raufoss-trening blir avlyst. Espen Haug blir iallfall i Oslo inntil videre for å støtte opp om familien.

- Gutta på laget er veldig preget av hendelsen, så vi får se om det blir trening. Men det blir en samlingsstund hvor det vil være lege og helsepersonell tilstede. Mange har behov for å møtes for å snakke ut om det som skjedde, sier Espen Haug.

Og legger til:

- Jeg håper media lar gutta på laget være i fred i dag. Det er et ønske fra oss som klubb at de skal få slippe å uttale seg om dette nå. Dette har vært fryktelig vanskelig for dem.

Mange støtteerklæringer Raufoss som klubb og Espen Haug har mottatt en strøm av støtteerklæringer det siste døgnet.

- Familien setter stor pris på all støtten fra fotball-Norge. Det varmer veldig. Men det vil nok ta litt tid før familien uttaler seg om dette. Nå trenger de først og fremst ro en stund framover, sier Haug.

Pål Strand har vært gjennom grundige hjerteundersøkelser tidligere, etter at han i 2010 følte seg dårlig, uten at det ble avdekket hjertefeil hos firebarnspappaen den gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!