VANT I LAHTI: Pål Golberg, her fra 15 kilometeren i Sotsji, vant lørdagens sprintrenn i Lahti. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VANT I LAHTI: Pål Golberg, her fra 15 kilometeren i Sotsji, vant lørdagens sprintrenn i Lahti. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Pål Golberg vant sin første verdenscupsprint i Lahti, Brandsdal på trejde

Vigen Hattestad på trynet rett før mål.

(Dagbladet): Pål Golberg vant herrenes sprint i Lahti lørdag, hans aller første verdenscupseier i sprint. 23-åringen var knallsterk på oppløpet, og nærmest parkert russiske Alexej Petukhov. Tredjeplassen tok Eirik Brandsdal.

- Jeg er ikke overrasket, men jeg var litt heldig. Det er bare sånn det er med skøytesprinter, og i dag var det min tur til å være heldig, sa Golberg i et intervju som ble vist på NRK.

Fra før av han Golberg vunnet en 15 kilometer i klassisk, mens han i dag altså vant et sprintrenn i fristil. Neste helg er det femmil i Holmenkollen, men der blir nok ikke Golberg å finne øverst på pallen.

- Fem mil er litt for langt for meg, men jeg gleder meg veldig, og ser fram til å oppleve atmosfæren. Det blir et bra løp, sa Golberg.

Ola Vigen Hattestad lå lenge foran i feltet i finalen, men gikk uforstyrret på trynet like før mål. Vigen Hattestad endte dermed sist i finalen.

NM i kvarten Anders Gløersen havnet bakpå fra starten av i sitt kvartfinaleheat. På oppløpet klarte han en aldri så liten sluttspurt, og ble nummer tre, men tida var ikke god nok til å gå videre.

Ola Vigen Hattestad spurtslo Emil Jönsson i den tredje kvartfinalen. Sondre Turvoll Fossli førte an hele veien, men maktet ikke å hamle opp med svensken og OL-vinneren de siste 100 meterne. Tida til Hokksund-gutten var imidlertid god nok til semifinaleplass, men da var marginene brukt opp - 20-åringen ble nummer fem i sin semi.

I den siste kvartfinalen ble det nesten for NM å regne. Fire av seks løpere var nordmenn, og da Andrew Newell ødela for både seg selv og Nikita Kriukov allerede etter 50 meter, ble det et rent norsk oppgjør om de to semifinaleplassene.

Eirik Brandsdal var raskest, foran Pål Golberg. Finn Haagen Krogh og Sindre Bjørnstad Skar var ikke raske nok, ei heller på tid.

Taugbøl til semi Også i semifinalen fikk vi et norsk heat.

Håvard Solås Taugbøl, som vant sin kvartfinale, møtte Hattestad, Brandsdal, Golberg, i tillegg til finnene Strandvall og Hakola.

Unggutten holdt ikke helt inn, og havnet sist. Hattestad vant foran Brandsdal, mens fjerdeplassert Golberg hadde god nok tid til finaleplass.