IMPONERTE: Pål Berntsen (t.h.) scoret fire mål og var kampens store spiller på Skaugum. Mats Møller Dæhli (t.v.) lot seg imponere. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IMPONERTE: Pål Berntsen (t.h.) scoret fire mål og var kampens store spiller på Skaugum. Mats Møller Dæhli (t.v.) lot seg imponere. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Pål herjet mot kronprinsfamilien - vil bli lagkamerat med Møller Dæhli

- Jeg er verdens beste.

Team Norway - Røa Unified 5-5 (5-6 e.e.o.)

SKAUGUM (Dagbladet): I strålende solskinn hadde kronprinsfamilien invitert til fotballkamp i bakgården sin på Skaugum. Arrangementet var stelt i stand sammen med organisasjonen Handshake for peace.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hadde samlet sammen et godt lag, Team Norway, med blant andre Jan Åge Fjørtoft, Mats Møller Dæhli og Tina Wulff blant de mer fotballkyndige. 

På motsatt banehalvdel stod Røa Unified, som liker å kalle seg Norges morsomste fotballag.

Det som skulle være en uhøytidelig vennskapskamp, utviklet seg fort til å bli ganske seriøst. Banens store spiller var Røas nummer elleve: Pål Berntsen. 

Han scoret ikke mindre enn fire av Røas seks mål, og var naturligvis svært fornøyd etter oppgjøret.

- Dette var bra, men jeg er ikke så overrasket. Jeg er vant til å score masse mål, så dette hadde jeg sett for meg. Jeg er jo verdens beste, sier Berntsen til Dagbladet, med et glimt i øyet. 

Imponert Dæhli Men selvtilliten er ikke bare påtatt. Før kampen oppsøkte Berntsen landslagsspiller Mats Møller Dæhli med et klart budskap: «Jeg skal vise deg at jeg er god nok for å spille for Cardiff.» 

KAPTEIN: Kronprinsesse Mette-Marit bar kapteinsbindet på hjemmebane. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KAPTEIN: Kronprinsesse Mette-Marit bar kapteinsbindet på hjemmebane. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Dæhli er ikke i tvil om at Berntsen overbeviste. 

- Han sa han skulle levere, og det gjorde han. Det er gøy når han har sånn selvtillit, og i tillegg presterer det han lover, sier Dæhli til Dagbladet.

Firemålsscoreren ble, som seg hør og bør, kåret til banens beste på Skaugum. Nå venter seriespill til høsten, og treninger hver fredag.

Dæhli kontret inn mål Det var Røa som åpnet kampen best på grusbanen på Skaugum. De rødkledde presset høyt, og tvang Team Norway til å gjøre feil. Likevel var det de hvitkledde, anført av kaptein Mette-Marit, som tok skapte den første målsjansen. Tina Wulff fant Mats Møller Dæhli, som serverte til prinsesse Ingrid Alexandra. Fra kort hold satte 10-åringen ballen like utenfor.

Ikke lenge etterpå tok Røa ledelsen ved nevnte Pål Berntsen, etter en stygg forsvarstabbe av Jan Åge Fjørtoft.

Hjemmelaget slo derimot tilbake sporenstreks, da Møller Dæhli serverte til Kjetil André Aamodt på åpent kasse.

Prinsesse Ingrid Alexandra fortsatte å skape målsjanser, og hadde blant annet et skudd i stolpen. Hun manglet imidlertid noe av goalgetter-egenskapene til Berntsen. Han la på til 2-1 etter et flott nedtak på brystet, og økte til 3-1 ikke lenge etterpå.

SCORET: Prinsesse Ingrid Alexandra (midten) var Team Norways mest målfarlige spiller. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SCORET: Prinsesse Ingrid Alexandra (midten) var Team Norways mest målfarlige spiller. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Like før pause reduserte Team Norway etter en strålende kontring med høy fart i lengderetningen. Ekspeditør var Mats Møller Dæhli.

Prinsessen på farten Prinsesse Ingrid Alexandra fikk uttelling i starten av andreomgang. Fjørtoft spilte vegg med kronprins Haakon, før han sendte i vei et skudd. Det endret retning i spydspiss-prinsessen, og lurte seg inn bak Kim Elle i Røa-buret. 

Pål Berntsen sørget for 4-4 og balanse i regnskapet, før Jan Åge Fjørtoft igjen rotet det til for Team Norway.

Et minutt før slutt brukte han nemlig ureglementerte midler for å stoppe Hans Henrik Karlsen. Straffe til Røa, gult kort til Fjørtoft. Fra ellevemeteren var Karlsen sikker, og seieren virket å være i boks for gjestene.

Fjørtoft ble synderen Men så, på overtid, dukket prinsesse Ingrid Alexandra igjen opp på rett sted til rett tid, og pirket inn 5-5 fra kort hold.

Uavgjort til full tid gjorde at det var klart for ekstraomganger og «golden goal».  Der tok det ikke lang tid før Fjørtoft igjen lagde straffespark. Jørgen Postbud banket ballen ned i hjørnet - og seieren var et faktum, til elleville jubelscener blant Røa-spillerne. 

Arne Scheie kommenterte kampen for NRK og TV 2. Sportsveteranen sier han aldri har sett maken til underholdning, og lot seg spesielt imponere av Berntsen. 

PUTTA: Kjetil André Aamodt (7) scoret for Team Norway. Det gjorde også Mats Møller Dæhli (20). Tina Wulff (delvis skjult) hadde flere målgivende pasninger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PUTTA: Kjetil André Aamodt (7) scoret for Team Norway. Det gjorde også Mats Møller Dæhli (20). Tina Wulff (delvis skjult) hadde flere målgivende pasninger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Dette var på høyde med de aller beste i fotballverdenen. Det er sjelden, uansett hvor i fotballfamilien man er, at én spiller scorer fire mål. Han hadde gjort hjemmeleksene sine, så det var veldig morsomt, sier Scheie til Dagbladet.