Pål Jacobsen måtte amputere skuddfoten

Pål Jacobsens skuddfot har gledet mange fotballelskere, men etter en operasjon i 1985 har han hatt problemer. I går ble beinet amputert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hadde det vært opp til Pål Jacobsen selv, ville han helst forbigått amputasjonen i stillhet, skriver avisen. Men den tidligere landslags-, Hamkam- og Vålerenga-spilleren valgte likevel å fortelle sin historie, på den betingelse at legene som utførte akillesoperasjonen i 1985 ikke dras inn i historien.

I 16 år har 45-åringen slitt med et sår på leggen etter operasjonen, og har siden da gått på sterke smertestillende og betennelsesdempende medisiner. Onsdag ble beinet amputert like under kneet.

- Ikke synd på meg

- Jeg har brukt medisiner i så mange år at jeg er redd for å ødelegge resten av kroppen min. Det tærer på meg både fysisk og psykisk, og slik vil jeg ikke ha det lenger, sier Jacobsen, som en forklaring på hvorfor han i løpet av det siste året tok avgjørelsen om å la legene fjerne skuddfoten.

- Meg er det ikke synd på. Jeg har vært på spesialsykehus for barn og sett hvordan de har det. De har det tøft, det er bare et bein som plager meg.

Ut ad har den tidligere landslagsspilleren vært usedvanlig positiv. Derfor velger han å se lyst på sin nye tilværelse.

- Jeg har jo ikke ødelagt livet mitt. Det er tross alt bare den nederste delen av beinet. Det er nå jeg får et fullverdig liv igjen. De siste 16 årene har jeg nesten ikke kunnet planlegge noe som helst, for plutselig er jeg blitt satt ut av det skadde beinet. Smertehelvete kunne fort komme tilbake etter en liten sykkeltur med sønnen min, beskriver Jacobsen.

Vil jogge

Nå gleder han seg til nye utfordringer.

- I løpet av sommeren skal jeg klare å jogge, jeg gir blaffen i om det er realistisk eller ikke. Jeg har også hørt om folk som er gått på swingkurs etter slike amputasjoner.

Pål Jacobsen scoret 82 toppseriemål for Hamkam og VIF samt 13 landslagsmål.

(NTB)

HISTORISK:</B> Pål Jacobsen (t.v.) var var med på å slå England 2-1 på Ullevaal i 1981. Her feirer han Hallvard Thoresens (på kne) scoring sammen med Roger Albertsen og Tom Lund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer