Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Strand har fått operert inn hjertestarter

Bestevennen: - Han er et mirakel.

FALT OM PÅ TRENING: Det står etter forholdene bra til med Pål Strand etter at han falt om med hjertestans på Raufoss-trening.  Foto: Tor Amundsen / Raufoss Fotball
FALT OM PÅ TRENING: Det står etter forholdene bra til med Pål Strand etter at han falt om med hjertestans på Raufoss-trening. Foto: Tor Amundsen / Raufoss Fotball Vis mer

(Dagbladet): Raufoss-spiller Pål Strand (36), som kollapset på trening 25. september, fikk i går operert inn en hjertestarter.

- Han er i god fysisk form, og nesten helt seg selv. Men han sliter med korttidshukommelsen, og restitusjonen vil ta tid, sier bestevennen Espen Haug til Dagbladet.

Strand ligger på kardiologisk intensiv på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

- Måten de har behandlet Pål, familie og venner på står til toppkarakter. Det er ti av ti, sier Haug.

Gåstol En hjertestarter slår inn hvis Pål Strands hjerte skulle stoppe igjen. Både Ståle Solbakken og Carl-Erik Torp har tidligere fått operert inn en hjertestarter.

- Pål er oppe og går, men bruker gåstol. Operasjonen var vellykket, og gir en ekstra trygghetsfølelse, sier Haug.

- Kardiologisk intensiv på Ullevål må ha noen av verdens beste leger. Det er helt rått hvordan de jobber, forteller bestevennen.

Han understreker imidlertid at Strand på ingen måte er tilbake på jobb i neste uke.

Solskinnshistorie - Dette er en solskinnhistorie. Du kan sammenlikne det med en stafett. Fra Pål ligger der livløs på trening, og til han fraktes i luftambulanse til Ullevål sykehus, har alle vekslinger vært hundre prosent. Pål er et mirakel, sier Haug.

Men:

- Han sliter med kortidshukommelsen. Det er helt vanlig når dette skjer. Kanskje vil det ta opp til et år før Pål er hundre prosent seg selv. Men det kan også gå raskere. Det er vanskelig å si.

BESTEVENN: - Vi skal vinne for Pål, sier vennen Espen Haug. Han er også Raufoss-trener, og i ettermiddag kommer Grorud på besøk i 2. divisjon. Foto: John T. Pedersen
BESTEVENN: - Vi skal vinne for Pål, sier vennen Espen Haug. Han er også Raufoss-trener, og i ettermiddag kommer Grorud på besøk i 2. divisjon. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Haug understreker:

- Det har vært mye henvendelser. Det er hyggelig, men Pål og familien trenger fortsatt ro. Dette har vært en fryktelig påkjenning.

Hjemmekamp Raufoss spiller hjemmekamp mot Grorud lørdag ettermiddag. I forbindelse med kampen vil Pål Strand bli markert.

- Det er trykt opp 600 til 1000 t-skjorter. Alle har nummer sju og et supermannemblem. Dag Kolsrud har også laget en liten sang. Den vil bli avspilt, forteller Haug, som er Raufoss-trener.

Laget kjemper om opprykk fra 2. divisjon.

- Jeg er spent på hvordan spillerne vil reagere. Min oppgave blir å få gutta til å glede seg. Vi har fortsatt sjansen til å rykke opp. Men først og fremst skal vi vinne for Pål, sier Espen Haug.

FÅR ROS: - Måten de har behandlet Pål, familie og venner på står til toppkarakter. Det er ti av ti, sier Espen Haug om Ullevål universitetssykehus. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
FÅR ROS: - Måten de har behandlet Pål, familie og venner på står til toppkarakter. Det er ti av ti, sier Espen Haug om Ullevål universitetssykehus. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer