Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Strand pustet for egen hjelp da han ble lagt i sykebilen

Hjelpen kom få minutter etter at alarmen gikk.

KOLLAPSET PÅ TRENING: Raufoss-spiller Pål Strand fikk hurtig livreddende førstehjelp, og redningsmannskaper ankom bare få minutter etter at alarmen gikk. Ifølge brannvernsjef Hilmar Holtet pustet han for egen maskin da han ble lagt inn i ambulansen. Her er Strand i aksjon for Lillestrøm i 2007. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
KOLLAPSET PÅ TRENING: Raufoss-spiller Pål Strand fikk hurtig livreddende førstehjelp, og redningsmannskaper ankom bare få minutter etter at alarmen gikk. Ifølge brannvernsjef Hilmar Holtet pustet han for egen maskin da han ble lagt inn i ambulansen. Her er Strand i aksjon for Lillestrøm i 2007. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Da Raufoss-spiller Pål Strand kollapset på gårsdagens trening, tok det bare 4-5 minutter fra alarmen gikk til kyndig helsepersonell var på plass i hallen.

Raufoss Industripark, med flere tusen ansatte, ligger i umiddelbar nærhet og har en egen beredskapsavdeling. De rykker blant annet ut hver gang det er hjertestans i kommunen. Ambulansetjenesten på Gjøvik ligger en mil unna og har dermed lengre responstid.

- 4-5 minutter etter at vi ble alarmert, var vi på stedet. Det er veldig raskt, men det er så nære brannstasjonen. Da våre folk ankom hadde de som var til stede begynt med hjerte- og lungeredning. Det er kjempebra. Dette er et lagarbeid, sier brannvernsjef Hilmar Holtet til Dagbladet.

Slik var tidspunktene under redningsaksjonen:

• Alarmen gikk 16.27

• Beredskapsavdelingen rykket ut 16.30

• De var framme på stedet 16.32 - med andre ord tok det fem minutter fra alarmen gikk til de var i gang.

• Ambulansen reiste 16.59.40.

LANDSKAMPER FOR NORGE: Pål Strand har spilt to kamper med flagget på brystet. 
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
LANDSKAMPER FOR NORGE: Pål Strand har spilt to kamper med flagget på brystet. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

Holtet opplyser at de hadde med seg en hjertestarter som ble brukt i det livreddende arbeidet.

Hvordan pasienten responderte på det vil han ikke uttale seg om. Ambulansen kom ifølge brannvernsjefen 8-10 minutter etter redningstjenesten fra Raufoss Industripark.

- Da tok de over. Han hadde egen respirasjon (pustet for egen hjelp) da han ble lagt inn i sykebilen, sier Holtet.

Han vil nødig anslå hvor lang tid det tok før de fikk hjertet i gang.

- Jeg har ikke noen formening om hvor lang tid de brukte på å melde. Det vet jeg ikke noe, men vi var altså i gang mellom fire og fem minutter etter at alarmen gikk.

Raufoss-leder Åge Larsstuen hadde ingen oppdateringer på tilstanden til Pål Strand da Dagbladet snakket med ham i 09.30-tida i dag. Familien til den tidligere landslagsspilleren er på Oslo universitetssykehus, og der har også Raufoss-trener Espen Haug vært.

Strand ble fløyet i luftambulanse til Oslo i går.

- Vi har ikke noen ting vi kan gå ut med ennå. Det er opp til sykehuset og familien, sier Larsstuen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media