PÅ BEDRINGENS VEI: Pål Strand blir stadig bedre etter hjertestansen i september, men sliter fortsatt med å stole på kroppen sin igjen.
Foto Sara Johannessen / SCANPIX
PÅ BEDRINGENS VEI: Pål Strand blir stadig bedre etter hjertestansen i september, men sliter fortsatt med å stole på kroppen sin igjen. Foto Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Pål Strand snakker ut etter hjertestansen

- Jeg engster meg mye.

(Dagbladet): Tidligere landslagsspiller i fotball, Pål Strand (36), kollapset under trening med andredivisjonslaget Raufoss tidligere i høst.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren svevde mellom liv og død.

Det var under oppvarming at hjertet stoppet, og Strand tilbragte fem døgn i respirator. I dag er han på bedringens vei, og i denne ukas Se og Hør snakker han og familien ut om dramaet.

- Engster meg mye Strand innrømmer at han er blitt mer redd etter dramaet.

- Ja, jeg engster med mye, spesielt for pulsen. Den store utfordringen er å stole på kroppen igjen. Nå ser jeg litt annerledes på livet, sier han til bladet.

I begynnelsen av oktober fikk Strand operert inn en hjertestarter, som begynner å jobbe når hjerterytmen blir urytmisk.

Strand sier han har tenkt mye på hvordan familien har hatt det.

- Det er vanskelig å tenke hvordan de egentlig har hatt det. Jeg husker jo ingenting fra noe som helst.

Tøft for familien Kona Paulina (31) forteller at dagene før Strands tilstand ble stabil var svært vanskelig for henne og døtrene, som er mellom fire og 11 år gamle.

- Det tok meg tre dager å tenke tanken «han dør fra oss». Jeg tenkte at jentene og jeg blir alene. Jeg vil ikke tenke på et liv uten Pål. Det kunne gått fryktelig galt, sier hun til Se og Hør.

Strand får fortsatt ikke lov til å spille fotball. Han sliter med korttidshukommelsen etter hjertestansen, selv om også den er blitt bedre. Likevel er Strand blitt seg selv igjen, sier kona.

Pål Strand har to landskamper for Norge. Han spilte i Lillestrøm mellom 1999 og 2008.