Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Strand sto oppreist for første gang etter hjertestansen

- Det er stor framgang.

VISER FRAMGANG: Pål Strand fikk hjertestans i forrige uke. I kveld sto han oppreist for første gang etter hjertestansen. 
Foto Sara Johannessen / SCANPIX .
VISER FRAMGANG: Pål Strand fikk hjertestans i forrige uke. I kveld sto han oppreist for første gang etter hjertestansen. Foto Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet): Fotballspilleren Pål Strand (36) våknet søndag fra respirator etter hjertestansen. I dag var Strand oppe fra senga for aller første gang etter at han tirsdag i forrige uke falt om på trening med hjertestans.

- Han er blid og fornøyd. Han prater og får i seg mat, og i dag har han stått oppreist for første gang og sittet i en stol, sier Espen Haug til Dagbladet.

Barndomsvennen har pendlet mellom Ullevål universitetssykehus og Raufoss hver eneste dag. Han ser stor framgang hos Pål Strand.

- Pål blir bedre og bedre hele tida. Siden søndag er det stor framgang, fastslår Haug.

I helga fikk vennen Espen Haug en SMS fra Ståle Solbakken.

- Jeg tenker på dere, skrev han.

Men det er ikke bare Ståle Solbakken som har sendt støtteerklæringer til Espen Haug.

- Mange hundre sms-er
- Jeg har fått mange hundre sms-er, avslører Haug.

I tillegg har det kommet utrolig mange støtteerklæringer på andre sosiale medier.

Nå gleder Haug seg til å dele meldingene med Pål Strand.

- Jeg har spart på alt jeg har fått inn slik at Pål skal få se ordene fra venner og bekjente som bryr seg, sier Haug.

- Veldig rørende
Lørdag hyllet Kanarifansen Pål Strand med sang og en stor banner i hjemmekampen mot Viking. I dag hørte Pål Strand om hva LSK-fansen hadde gjort.

- Han smilte og syntes det var veldig rørende, sier Haug.

Og legger til:

- Pål er i god form. Han er født rolig og takler situasjonen veldig godt. Hvor lenge han kommer til å bli liggende på Ullevaal er fortsatt ikke avklart.

HJELPER VENNEN: Espen Haug er bestekameraten til Pål Strand og forteller om vennens framgang. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HJELPER VENNEN: Espen Haug er bestekameraten til Pål Strand og forteller om vennens framgang. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer