Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål vil ha sitt første og siste seriegull

MOLDE (Dagbladet): - Tida for å være unge og lovende er over nå, sier Pål Lydersen (33) til Trond Andersen (25), Daniel Berg Hestad (24), Karl Oskar Fjørtoft (24) og Andreas Lund (24). Pål tror hans siste sesong med toppfotball også ender med hans første seriegull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pål reiser tilbake til Kristiansand etter denne sesongen. Kona og sønnene har allerede forlatt Molde.

- Det var mest av hensyn til vår eldste sønn, som skal begynne på skolen til høsten. Nå får han i tillegg det siste året i barnehagen sammen med sine kommende klassekamerater, forklarer Pål.

Selv har han planer om å ha med seg et seriegull på flyttelasset i slutten av oktober.

- Ja, jeg har veldig tro på det. Vi er blitt sterkere i en del posisjoner, vi har fått kjørt inn flere spillere i spillesystemet vårt, og konkurransen om plassene har økt. Kommer vi godt i gang, så kan vi klare det, mener Pål.

I Molde-kretser hevdes det også at Pål selv går mot sin beste sesong.

- Alle er jo voldsomt positive på denne tida av året, men - ja, jeg har trent bra, og føler meg godt forberedt. Merker at farta fortsatt er en forse, sier han.

Sjanseløse

Han har ingen planer om å trappe ned fotballen etter at han forlater Molde. Han har planer om å ramle ned.

- Jeg skal spille Old Boys i Start - kanskje, sier han.

Men skal karrieren avsluttes like gledelig som brutalt, så betinger det at de øvrige gutta på bildet har vokst seg fullmodne i løpet av vinteren og våren. Riktig nok holdt Molde følge med Rosenborg til langt ut på høsten, men til slutt gikk det med Molde som med alle andre de siste sju årene.

  • De var i realiteten sjanseløse da mesterne satte inn høstspurten.

Fantastisk

Men Pål tror Molde lærte mye av fjoråret. Og han vet at han spiller sammen med fire av landets mest løfterike spillere. Og Påls egen begrunnelse får du her:

  • Trond Andersen:

- Har all verdens muligheter. Trond er veldig enkel å spille sammen med, og han har et blikk og en teknikk som er fantastisk. Ingen midtstoppere i Norge har det samme.

  • Karl Oskar Fjørtoft:

- En arbeidsmaur, veldig lik Erik (Mykland). Flink til å lese spillet og sette i gang medspillere, men også en litt leken type som liker å drible og trikse litt.

  • Andreas Lund:

- Et mareritt å spille mot når han er i form. Svær, god på hodet, og han skyter som en hest. Men som spisser flest, tørker han inn i perioder.

  • Daniel Berg Hestad:

- En arbeidshest som er god i det meste. Han er sterk i lufta, flink med ballen - og en dyktig avslutter.