Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexander Sørloth

Palace misbrukte gigantsjanser uten Sørloth på banen: - Jeg er ikke skuffet

Alexander Sørloth (22) må vente på Crystal Palace-debuten.

KASTET BORT STORE SJANSER: Christian Benteke og Crystal Palace. Foto: Dan Weir/PPAUK/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KASTET BORT STORE SJANSER: Christian Benteke og Crystal Palace. Foto: Dan Weir/PPAUK/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Crystal Palace - Newcastle 1-1 (0-1)

LONDON (FourFourTwo): Sett med norske øyne var det særlig én ting som var interessant på Selhurst Park i dag: Om Alexander Sørloth ville få sin debut.

22-åringen ble tidenes dyreste spiller fra dansk fotball da Palace hentet ham på Deadline Day, og fansen håpte naturligvis på å få et glimt av nyervervelsen allerede nå.

Da spillerne var på gressmatta for å varme opp, var det én spiller som fikk applaus da navnene til hjemmelaget ble lest opp: Alexander Sørloth. Han fikk også stor applaus da speaker leste opp navnet hans like før start.

Men det var til ingen nytte, for nordmannen fikk aldri debuten sin.

- Skuffet er jeg ikke, jeg har kun vært her i to dager så det var ikke så forventet at jeg skulle komme innpå i dag, sier Sørloth til Dagbladet.

- Så du for deg at du skulle få noen minutter når kampbildet ble som det ble?

- Det var et veldig fint kampbilde å komme innpå egentlig for en spiss. Det bølget mye fram og tilbake og det var mye sjanser, så det kunne blitt muligheter, sier Sørloth, som håpte på en start så tidlig som mulig.

- Høyt nivå

22-åringen har vært sammen med lagkameratene i to dager og fått kjenne på sin nye tilværelse som Palace-spiller.

- Det har vært fint. Det har det. Det er høyt nivå selvfølgelig, og litt å venne seg til. Jeg syns det har gått veldig fint og jeg har fått scoret noen mål, så det er positivt, sier Sørloth.

- Jeg syns jeg har gjort sakene mine bra. Jeg har fått scoret noen mål og blitt tatt godt imot. Det er en veldig fin spillergruppe, så jeg har det fint, sier 22-åringen.

Foto: Frej/prosports/rex/shutterstock
Foto: Frej/prosports/rex/shutterstock Vis mer

22-åringen mener nivået naturlig nok er jevnt over bedre enn i Danmark, men er ikke skremt.

- Nei, det har jeg ikke blitt. Jeg syns nivået passer meg fint, og jeg skal klare å ta det kjapt, sier Sørloth, som håper han får spilletid og noen scoringer før sesongen er omme.

Nedrykkstruet

Crystal Palace-manager Roy Hodgson lovet på fredagens pressekonferanse at Sørloth ville få spilletid framover. Nordmannen har ikke spilt ligafotball med Midtjylland siden 11. desember, og er naturlig nok kamprusten. Likevel ble han altså belønnet med plass på benken.

Det var en viktig kamp for begge lag som kjemper helt nede i gjørma i Premier League. Som vanlig er det en skikkelig kamp om å holde seg i ligaen, og før kampen skilte det bare tre poeng fra ellevte til 19.-plass.

Med seier ville Palace være fem poeng unna nedrykkstreken, med tap ville Newcastle gå forbi London-laget.

Og da Newcastle tok en tidlig ledelse, samtidig som Zaha og Benteke bommet på noen gigantiske sjanser, lå veien åpen for at Sørloth ville få debuten sin. Men da hjemmelaget hevet seg og utliknet på straffe etter 55 minutter ble det mer usikkert.

Og da Palace kom mer og mer inn i kampen og styrte mot et mulig seiersmål, var det aldri plass til Sørloth i Hodgsons planer i dag. Han vil heller ikke være med på at det er en fordel for ham at spisskonkurrentene misbrukte store sjanser i dag.

- Nei, jeg har selvfølgelig lyst at vi skal vinne kampen og håper jeg får noen muligheter seinere, sier Sørloth, som får skryt av lagkameratene sine.

- Han har trent med oss to ganger nå. Du kan se at han har kvaliteter og forhåpentligvis vil han hjelpe oss med scoringer, sier Benteke etter kampen.

- Vi er fornøyde med ham. Han har jobbet med oss i to-tre dager. Vi tror han definitivt kan hjelpe oss til å unngå nedrykk, sier Luka Milivojevic.

Trenger en målscorer

Klubbens toppscorer i Premier League denne sesongen er Luka Milivojevic, som er fast straffeskytter, og som står bokført med seks scoringer. Wilfried Zaha har fire mål, mens James McArthur har tre scoringer.

Christian Benteke står på sin side med fattige to scoringer på 19 ligakamper, belgierens desidert svakeste sesong i Premier League noensinne.

Crystal Palace trenger sårt en målscorer.

Det viste Benteke tydelig selv da han ble spilt fri alene med keeper Karl Darlow etter åtte minutter. Spissen klarte imidlertid ikke å overliste sisteskansen, som gjorde en fin redning.

Veldig tidlig i kampen fikk Bentekes spisspartner Wilfried Zaha kjenning med det som så ut som en lårskade. Spilleren som normalt liker seg på vingen, holdt seg til låret ved gjentatte anledninger de første 20 minuttene.

Da Hodgson ble gjort oppmerksom på dette, sendte han tre mann i oppvarming. Sørloth var imidlertid ikke en av disse, men ble selv sendt i oppvarming etter halvtimen.

Zaha så ut til å riste av seg den tidlige smellen, og fikk i likhet med Benteke en gigantsjanse da han ble spilt fri på snaut åtte meter, men skuddet ble blokkert i siste liten.

I stedet var det Newcastle som tok ledelsen i kampen etter svakt forsvarsspill. Luka Milivojevic bommet regelrett på ballen da kula seilte gjennom boksen på en corner. På bakerste stolpe kunne Mohamed Diamé enkelt sette inn 1-0.

0-1: Mohamed Diamé setter inn 1-0 på enkleste vis. Foto: DigitalSouthSHM/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
0-1: Mohamed Diamé setter inn 1-0 på enkleste vis. Foto: DigitalSouthSHM/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Og det manglet ikke på sjanser til utlikning. Zaha og Benteke skapte en ny stor sjanse, og det var smått utrolig at ikke hjemmelaget tegnet seg i målprotokollen før hvilen.

En avslutning av Zaha spratt frem og tilbake i boksen, før den landet på kneet til Benteke, som hadde åpent mål foran seg. Men heller ikke denne gangen var han venn med ballen, som skled av beinet hans.

Det skal også sies at Newcastle hadde noen store sjanser. Tidlig i andre omgang kastet blant annet innleide Kenedy bort en stor to mot én-mulighet.

Straffescoring

I stedet fikk hjemmelaget en alle tiders mulighet til å utlikne da Ciaran Clark holdt Benteke i boksen. Linjedommeren vinket med flagget, og straffesparket ble gitt.

Darlow gikk riktig vei på avslutningen til Milivojevic, men ballen sneik seg via hånden hans og opp i nettaket.

1-1: Milivojevic setter inn utlikningen. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Scanpix
1-1: Milivojevic setter inn utlikningen. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Scanpix Vis mer

Kampen bølget fram og tilbake etter scoringen, og begge lag viste at de var interessert i tre poeng.

Like før slutt misbrukte også Benteke en gigantisk mulighet da han skjøt via keeper og til corner fra rundt fire meter.

- Keeperen kom raskt ut på linja og gjorde en god redning. Jeg syns vi hadde gode sjanser som vi kunne scoret på, sier Benteke til Dagbladet etter kampen.

- Er det frustrerende for deg?

- Ja, særlig i dag. Vi skaper som regel ikke så mange sjanser i kampene, så det var frustrerende for meg og laget også, sier kraftspissen.

Det ville seg ikke for Palace-spissene i dag, mens Sørloth satt på benken hele kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!